La Cartuja de Valldemossa, het vakantieplan van de Spaanse Royals op Mallorca

La Cartuja de Valldemossa, het vakantieplan van de Spaanse Royals op Mallorca
Beeld: Casa de S.M. el Rey / web

La Cartuja de Valldemossa, het vakantieplan van de Spaanse Royals op Mallorca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Als zelfs duizenden Nederlanders en Belgen elk jaar Spanje als vakantiebestemming kiezen, dan hoeft het niet te verbazen dat ook de Spaanse Royals hun graantje meepikken van de Spaanse zomer. Koning Felipe VI en zijn vrouw koningin Letizia bezoeken deze week La Cartuja de Valldemossa, een belangrijke plek op het eiland Mallorca. De hele familie komt er bijzonder ontspannen over. Smullen voor de paparazzi!

Afgelopen zondag kwamen de prinsessen Leonor en Sofia aan op het eiland Mallorca, in het bijzijn van hun moeder Letizia. Het was eerder al een druk programma voor de zusjes. Op 25 Juli waren ze namelijk nog te zien op de plechtigheden rond de dag van de apostel in Santiago de Compostella, en een dag voordien vlogen ze naar Londen om de Spaanse vrouwelijke voetbalploeg een hart onder de riem te steken.

In La Cartuja de Valldemossa heeft de Koninklijke familie echter andere plannen. Hier zijn ze om tot rust te komen en van de Spaanse zomer te genieten. Het gezin werd op 1 augustus ontspannen en informeel gekleed gefotografeerd tijdens een bezoek aan het monumentale complex van la Cartuja de Valldemossa, temidden de Serra van Tramuntana. Op die bekende plek werden in de winter van 1839 de componist Frédéric Chopin en de schrijver George Sand ontvangen.

Het hele complex van La Cartuja de Valldemossa omhelst een kerk, een museum, twee torens en een deel met cellen van de monniken. Die cellen werden in de 19e eeuw omgebouwd tot comfortabele kamers waar schrijvers als Rubén Darío of Miguel de Unamuno inspiratie vonden.

Het is ondertussen het derde jaar op rij dat de Koninklijke familie haar klassieke rustplek in de tuinen van hun zomerverblijf in het paleis van Marivent (Mallorca) vermijdt, en de officiële groet voor de pers op een andere locatie doet.

Ga naar de inhoud