10x populairste Spaanse biermerken op Internationale Bierdag

10x populairste Spaanse biermerken op Internationale Bierdag
Beeld: redactie

10x populairste Spaanse biermerken op Internationale Bierdag

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op de Internationale Bierdag is het tijd om stil te staan bij de heerlijke bieren die Spanje te bieden heeft. Hieronder melden we de 10x meest verkochte biermerken in Spanje. Internationale Bierdag vindt in 2023 plaats op 4 augustus, de eerste vrijdag van deze maand.

Spanje is een bierland want de Spanjaarden zijn de op een na grootste bierdrinkers van Europa, na de Duitsers, en negende wereldwijd. In 2022 dronken de Spanjaarden gemiddeld 58 liter bier per persoon. Dat is een stijging van 8 liter vergeleken met 2021. Ongeveer de helft van de bierdrinkers in 2022 dronk minstens tweemaal per week een biertje.

De Spaanse biercultuur is nog in ontwikkeling, maar het land heeft een aantal zeer goede brouwerijen. De kwaliteit van het Spaanse bier is de laatste jaren sterk verbeterd en het wordt nu ook steeds meer geëxporteerd naar andere landen. Dit zijn de 10x meest verkochte biermerken van Spanje:

  1. Mahou is het populairste biermerk in Spanje. Het is een pilsener met een lichte, frisse smaak.
  2. San Miguel is een populair biermerk in Spanje. Het is een lager met een volle, rijke smaak.
  3. Cruzcampo is een pilsener uit Sevilla. Het is een licht, fruitig bier met een aangename bitterheid.
  4. Amstel is een Nederlands biermerk dat ook in Spanje populair is. Het is een pilsener met een heldere, gouden kleur en een zachte, maltige smaak.
  5. Estrella Damm is een Spaans biermerk dat bekend staat om zijn verfrissende smaak. Het is een pilsener met een lichte, hoppige smaak.
  6. 1906 Reserva Especial is een speciaalbier van Mahou. Het is een donker bier met een rijke, volle smaak.
  7. Voll-Damm is een Spaans biermerk dat bekend staat om zijn hoge alcoholpercentage. Het is een donker bier met een sterke, volle smaak.
  8. Alhambra Reserva 1925 is een speciaalbier van Alhambra. Het is een donker bier met een rijke, complexe smaak.
  9. Estrella Galicia is een Spaans biermerk dat bekend staat om zijn zachte, maltige smaak. Het is een pilsener met een heldere, gouden kleur.
  10. Estrella de Levante is een Spaans biermerk dat bekend staat om zijn frisse, fruitige smaak. Het is een pilsener met een heldere, gouden kleur.

Dit zijn slechts enkele van de vele heerlijke bieren die Spanje te bieden heeft. Op de internationale dag van bier is het tijd om een biertje te openen en te genieten van de rijke geschiedenis en traditie van Spaans bier. Deze bieren zijn allemaal verkrijgbaar in Spanje, en ze zijn ook te vinden in veel andere landen over de hele wereld. Ze worden gekenmerkt door hun unieke smaken en aroma’s, en ze zijn perfect om te genieten van een warme zomerdag of een koude winteravond.

Wat is Internationale Bierdag?

Internationale Bierdag is een jaarlijkse feestdag die op de eerste vrijdag van augustus wordt gevierd. De dag werd in 2007 in het leven geroepen door de Amerikaanse bierliefhebber Jesse Avshalomov. De eerste Internationale Bierdag werd gevierd op 5 augustus 2007 in Santa Cruz, Californië. Sindsdien wordt de dag steeds populairder en wordt hij in steeds meer landen gevierd.

Het doel van Internationale Bierdag is om bier te vieren als een cultureel erfgoed en om mensen samen te brengen om van bier te genieten. Op Internationale Bierdag worden er vaak evenementen georganiseerd, zoals bierfestivals, proeverijen en wedstrijden. Mensen kunnen ook zelf bier brouwen of een biertje drinken met vrienden en familie.

Internationale Bierdag is een dag om te genieten van bier en om de rijke geschiedenis en traditie van bier te vieren. Het is een dag om samen te komen met vrienden en familie en om van een heerlijk biertje te genieten.

Ga naar de inhoud