Drie meest gezochte Europese criminelen aangehouden op ‘vakantie’ in Calpe

Drie meest gezochte Europese criminelen aangehouden op ‘vakantie’ in Calpe
Beeld: Guardia Civil / web

Drie meest gezochte Europese criminelen aangehouden op ‘vakantie’ in Calpe

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In Calpe aan de Costa Blanca arresteerde de Guardia Civil een aantal grote spelers uit het Europese drugsmilieu. Drie Hongaarse criminelen doken er onder met een valse identiteit, maar dat kon niet blijven duren. 

Vorig jaar in oktober lanceerde Europol de campagne ‘Game Over’. Het ging om een lijst van 50 van de meest gezochte Europese criminelen. Door internationale verspreiding hoopten de politiediensten een aantal van die voortvluchtigen toch op te pakken.

Op de lijst stonden onder meer vijf leden van een Hongaarse drugsbende. Drie van die leden slaagden erin hun land te verlaten en naar Spanje te vluchten. Ze namen een valse identiteit aan en verschuilden zich in Calpe, een stadje van 24.000 inwoners in de provincie Alicante. 

De bende had zich in Hongarije toegelegd op de kweek en verkoop van duizenden Marihuana planten. Het hele proces was gedigitaliseerd en van op de computer bestuurd. Ze opereerden vanuit Bács-Kiskun in het Zuidoosten van Hongarije. Toen de politie eind 2021 de kwekerij ontmantelde, nam zij 165 kilogram Marihuana, een lading cocaïne en goederen ter waarde van meer dan 380 miljoen Hongaarse forinten (976.000 Euro) in beslag.

In mei 2023 ontdekten de speurders dat drie verdachten zich mogelijk schuil hielden aan de Spaanse Costa Blanca onder een valse identiteit. Die piste leidde uiteindelijk tot de succesvolle arrestatie. De drie aangehouden criminelen riskeren een levenslange celstraf. De twee andere leden van de bende zijn echter nog steeds voortvluchtig. De politie vraagt eenieder met informatie zich bij de autoriteiten te melden.

Ga naar de inhoud