Aardbeving na kernproef Noord-Korea werd ook gemeten op de Canarische Eilanden

123rf
Beeld: 123rf

Aardbeving na kernproef Noord-Korea werd ook gemeten op de Canarische Eilanden

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRAN CANARIA – De kernproef die Noord-Korea dit weekend heeft gehouden en de gevolgen daarvan werden ook gemeten op de Canarische Eilanden. Het Instituto Volcanologico de Canarias (Involcan) heeft de aardbeving van 6,3 op de schaal van Richter die ontstond na de kernproef ook geregistreerd. Volgens de experts was deze beving waarschijnlijk over de hele wereld te voelen mits men de juiste gevoelige apparatuur heeft.

Om aan te geven dat de Involcan er niet naast zit publiceerden ze op hun Facebook pagina de resultaten van de registratie . Niet allen die van zondag maar ook die van afgelopen 31 augustus, twee evenementen die ver weg van de Canarische Eilanden plaatsvonden. Naar eigen zeggen heeft Noord-Korea een waterstofbom getest waardoor een grote aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal ontstond. Noord-Korea noemt de uitgevoerde test van zondag een groot succes en een belangrijke stap voor het nucleaire programma wat het land heeft.

Over de hele wereld werd de test van Noord-Korea niet echt gewaardeerd en zwaar veroordeeld en het wachten is nu op de reactie van de Verenigde Staten. Trump heeft al vaker aangegeven deze tests niet langer te accepteren en men vreest dat Trump daden bij zijn woorden gaat voegen, iets wat uiteraard vermeden dient te worden want een oorlog zou niet echt wenselijk zijn. Tot nu toe trekt Noord-Korea zich echter niets aan van alle protesten van de hele wereld aangezien het nu alweer de zesde nucleaire test was sinds 2006.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.