Aardbeving na kernproef Noord-Korea werd ook gemeten op de Canarische Eilanden

Oeps ... foto ontbreekt!

Aardbeving na kernproef Noord-Korea werd ook gemeten op de Canarische Eilanden

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRAN CANARIA – De kernproef die Noord-Korea dit weekend heeft gehouden en de gevolgen daarvan werden ook gemeten op de Canarische Eilanden. Het Instituto Volcanologico de Canarias (Involcan) heeft de aardbeving van 6,3 op de schaal van Richter die ontstond na de kernproef ook geregistreerd. Volgens de experts was deze beving waarschijnlijk over de hele wereld te voelen mits men de juiste gevoelige apparatuur heeft.

Om aan te geven dat de Involcan er niet naast zit publiceerden ze op hun Facebook pagina de resultaten van de registratie. Niet allen die van zondag maar ook die van afgelopen 31 augustus, twee evenementen die ver weg van de Canarische Eilanden plaatsvonden. Naar eigen zeggen heeft Noord-Korea een waterstofbom getest waardoor een grote aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal ontstond. Noord-Korea noemt de uitgevoerde test van zondag een groot succes en een belangrijke stap voor het nucleaire programma wat het land heeft.

Over de hele wereld werd de test van Noord-Korea niet echt gewaardeerd en zwaar veroordeeld en het wachten is nu op de reactie van de Verenigde Staten. Trump heeft al vaker aangegeven deze tests niet langer te accepteren en men vreest dat Trump daden bij zijn woorden gaat voegen, iets wat uiteraard vermeden dient te worden want een oorlog zou niet echt wenselijk zijn. Tot nu toe trekt Noord-Korea zich echter niets aan van alle protesten van de hele wereld aangezien het nu alweer de zesde nucleaire test was sinds 2006.

Ga naar de inhoud