Hond blijft de hele nacht bij een vermiste man met alzheimer in Castellón

Oeps ... foto ontbreekt!

Hond blijft de hele nacht bij een vermiste man met alzheimer in Castellón

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CASTELLÓN – De politie van de gemeente Burriana in de provincie Castellón in de Comunidad Valenciana heeft na een zoektocht een 75-jarige inwoner met alzheimer gevonden. Dat gebeurde afgelopen week waarbij de politie na de vondst van de man ook een hond aantroffen die volgens de man de hele nacht bij hem is gebleven. Het verbluffende is echter dat de man niet de eigenaar is van de hond maar de hond er toch voor koos om over de oudere man te waken.

Toen de ambulance na de vondst van de man die aan alzheimer lijdt hem wilde wegvoeren naar het ziekenhuis wilde de hond ook aan boord en weigerde hij de man alleen te laten. De 75-jarige man werd door de familie als vermist opgegeven toen hij ‘s-avonds niet terug was gekomen. Gezien het feit dat de man een alzheimer patiënt is werd besloten meteen een zoektocht te beginnen.

Het duurde echter tot de dag na de vermissing toen de man in Molí del Arról nabij La Bota gevonden werd. Naast de man lag een middelgrote hond die volgens de familie niet van de man was. Toch heeft de hond de hele nacht naast de man geslapen en heeft hij hem niet uit het oog verloren. Na dit voorval wil de familie de hond graag adopteren.

Ga naar de inhoud