skip to Main Content
Hond blijft de hele nacht bij een vermiste man met alzheimer in Castellón
Diario de Ibiza

Hond blijft de hele nacht bij een vermiste man met alzheimer in Castellón

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Hond slaapt bij vermiste man met alzheimer

Diario de Ibiza

CASTELLÓN – De politie van de gemeente Burriana in de provincie Castellón in de Comunidad Valenciana heeft na een zoektocht een 75-jarige inwoner met alzheimer gevonden. Dat gebeurde afgelopen week waarbij de politie na de vondst van de man ook een hond aantroffen die volgens de man de hele nacht bij hem is gebleven. Het verbluffende is echter dat de man niet de eigenaar is van de hond maar de hond er toch voor koos om over de oudere man te waken.

Toen de ambulance na de vondst van de man die aan alzheimer lijdt hem wilde wegvoeren naar het ziekenhuis wilde de hond ook aan boord en weigerde hij de man alleen te laten. De 75-jarige man werd door de familie als vermist opgegeven toen hij ‘s-avonds niet terug was gekomen. Gezien het feit dat de man een alzheimer patiënt is werd besloten meteen een zoektocht te beginnen.

Het duurde echter tot de dag na de vermissing toen de man in Molí del Arról nabij La Bota gevonden werd. Naast de man lag een middelgrote hond die volgens de familie niet van de man was. Toch heeft de hond de hele nacht naast de man geslapen en heeft hij hem niet uit het oog verloren. Na dit voorval wil de familie de hond graag adopteren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. Ik zag net de TV dat met die exact dezelfde hond dit verhaal afspeelde in Romenie .
  Precies het zelfde verhaal ,alleen dit was een wielrenner die in het bos gevallen was.
  Deze man heeft ook de hond geadopteerd . Welk verhaal is nu gelogen ?Dit kan geen toeval zijn.

 2. Geweldige actie van deze lieve hond, ook geweldige actie van de familie die hem adopteert. Helemaal eens met andere schrijvers hier: dieren geven liefde, dieren verdienen liefde.

 3. Wat een triest en tegelijkertijd prachtig verhaal, blij dat de familie de hond heeft geadopteerd! Dieren voelen véél aan, zo zijn er honden, die via urinestalen, prostaatkanker kunnen opsporen, een hypho kunnen aanvoelen bij mensen met suikerziekte, voor de aanval komt, therapie met paarden, dolfijnen enz.. Bij mensen met bv het syndroom van Down, ADHD. En honden, die worden ingezet in bejaardenhuizen met demente ouderen, die mensen fleuren helemaal op, geweldig gewoon, en deze hond heeft dit ook perfect aangevoeld bij deze man met aldzheimer…

 4. Mijn vroegere buurvrouw had een lieve boxer. Op oudejaarsavond raakte de hond door het vuurwerk in paniek, trok de riem uit handen van haar baas en sloeg op hol. De hond werd een km of 5 van huis door een auto doodgereden. Hier is het weer feest met de torros. Mijn hond kruipt over haar buik weg na iedere zware vuurwerkknal. Ik vraag mij af hoeveel dieren in Spanje door vuurwerk hun huis kwijtraken?

 5. Honden zijn trouw, ook al is het zijn of haar niet is.
  De man zal de hond wel geaaid hebben en lief geweest zijn voor hem/haar
  Danki danki dat mensen deze lieverd willen adopteren.
  Men moet zich eens meer inleven in een dierenleven, en van ze
  houden en geen verdriet of pijn doen. Voedsel en water geven en goed voor ze zijn.
  Ik ben een hele erge dierenvriend en werkte heel veel jaren met dieren in een
  ander land. Heb ze lief, dan zijn dieren je eeuwig dankbaar.

 6. Wat geweldig zeg , gelukkig is de man weer terecht en wordt de hond door de familie geadopteerd , zo mooi , echt super , dit zijn echt lieve mensen, mucho graçias !!!!

 7. Deze “hondentrouw” zou de Spanjaarden moeten leren om beter voor honden te zorgen!
  Ik hoop dat het breed in de Spaanse pers en sociale media gedeeld wordt.

  1. Vergeefse hoop, de meeste Spanjaarden hebben andere beleving bij dieren. Reed vanmiddag in El Vergel achter een oude BMW en die stopte midden op de rotonde, de man deed zijn kofferbak open en daar bleek een grote hond in te zitten. Meer dood dan levend temperatuur vandaag rond de dertig, was hij even vergeten, vermoedt ik. Ik haat dat soort gasten.

 8. Honden voelen alles perfect aan en weten het gelijk als er iets niet helemaal klopt. En heel fijn dat de familie de hond wil adopteren nu de beste man weer terecht is.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken