Spaanse defensie stopt wapenverkoop aan Saoedi-Arabië

Spaanse defensie stopt wapenverkoop aan Saoedi-Arabië

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse regering heeft Defensie de opdracht gegeven de verkoop van 400 precisie laser bommen te stoppen omdat deze eventueel gebruikt kunnen worden in aanvallen op Jemen. Het reeds betaalde bedrag voor deze bommen van 9,2 miljoen euro heeft de regering teruggestort op de rekening van Saoedi-Arabië.

De Spaanse regering heeft het contract wat ten tijde van de conservatieve regering-Rajoy in 2015 werd afgesloten tussen Spanje en Saoedi-Arabië ontbonden en heeft het bedrag wat het land heeft betaald voor het militair materieel teruggestuurd. Het schijnt om 9,2 miljoen euro te gaan.

De verkoop van wapens aan Saoedi-Arabië druist in tegen de resolutie 2216 van de Verenigde Naties waarin staat dat er geen wapens aan het Arabische land verkocht mogen worden als deze gebruikt zullen worden tegen de bevolking van Jemen.

De interventie in Jemen is een offensief van negen Arabische staten tegen de Houthi-strijders in Jemen met de bedoeling om de macht van de Jeminitische president Abd Rabbuh Mansur Al-Hadi, die onder bedreiging was sinds de Jeminitische burgeroorlog, te herstellen.

Op 25 maart 2015 grepen de omringende Arabische landen in en begonnen ze met “Operation Decisive Storm”. Daarbij zetten ze verschillende luchtaanvallen in tegen sjiitische doelwitten. Negen Arabische landen onder leiding van Saoudi-Arabië grepen in.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.