skip to Main Content

Spaanse defensie stopt wapenverkoop aan Saoedi-Arabië

Spanje stopt wapenverkoop aan Saoedi-Arabië

Pixabay

MADRID – De Spaanse regering heeft Defensie de opdracht gegeven de verkoop van 400 precisie laser bommen te stoppen omdat deze eventueel gebruikt kunnen worden in aanvallen op Jemen. Het reeds betaalde bedrag voor deze bommen van 9,2 miljoen euro heeft de regering teruggestort op de rekening van Saoedi-Arabië.

De Spaanse regering heeft het contract wat ten tijde van de conservatieve regering-Rajoy in 2015 werd afgesloten tussen Spanje en Saoedi-Arabië ontbonden en heeft het bedrag wat het land heeft betaald voor het militair materieel teruggestuurd. Het schijnt om 9,2 miljoen euro te gaan.

De verkoop van wapens aan Saoedi-Arabië druist in tegen de resolutie 2216 van de Verenigde Naties waarin staat dat er geen wapens aan het Arabische land verkocht mogen worden als deze gebruikt zullen worden tegen de bevolking van Jemen.

De interventie in Jemen is een offensief van negen Arabische staten tegen de Houthi-strijders in Jemen met de bedoeling om de macht van de Jeminitische president Abd Rabbuh Mansur Al-Hadi, die onder bedreiging was sinds de Jeminitische burgeroorlog, te herstellen.

Op 25 maart 2015 grepen de omringende Arabische landen in en begonnen ze met “Operation Decisive Storm”. Daarbij zetten ze verschillende luchtaanvallen in tegen sjiitische doelwitten. Negen Arabische landen onder leiding van Saoudi-Arabië grepen in.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Goedzo PSOE hulde hulde hulde, en nog nog meer PP puin gaan ruimen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken