skip to Main Content
Augustus afgesloten met 74 verdrinkingsdoden in Spanje
123rf

Augustus afgesloten met 74 verdrinkingsdoden in Spanje

MADRID – De drukke maand augustus is afgesloten met 74 verdrinkingsdoden in Spanje. Dat zijn 9 doden door verdrinking meer dan augustus 2018 waardoor augustus 2019 de maand met de meeste verdrinkingsdoden is van de afgelopen 5 jaar. Tot nu toe zijn er in 2019 tussen begin januari en eind augustus 307 personen om het leven gekomen in het water in Spanje.

Het aantal doden door verdrinking dit jaar tot eind augustus is geëindigd op 307 doden, 56 meer dan het jaar daarvoor toen dat aantal 251 was aldus de gegevens van het Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo (RFSS).

Regio’s

De meeste verdrinkingsdoden dit jaar werden geregistreerd in de Valencia regio (46), Catalonië (40) en Andalusië én Galicië (36) gevolgd door de Canarische Eilanden (29), Castilla y León (22), Cantabrië (17), Murcia (14), Balearen én Asturië (12) en Aragón én Baskenland (11).

Leeftijd

Wat betreft de leeftijd zijn de meeste mensen die door verdrinking om het leven zijn gekomen 65 jaar of ouder. Daarnaast gaat het in de meeste gevallen om mannen met de Spaanse nationaliteit die in zee zijn verdronken bij stranden waar wel of geen strandwachten aanwezig waren tussen 10 en 22 uur.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Als je kijkt naar verschillende zenders en even niet de ongevallen vanaf een boot meegenomen, dan zie je ook dat na een storm de mensen aantrekt om in die hoge branding te willen zwemmen. Ook bij rotsen waar een sterke onderstroming kan ontstaan. Juist die onderstroming verrast de mensen die al op oudere leeftijd zijn. Daarnaast is het aantal hartaanvallen tijdens het zwemmen in vroeg seizoen ook voor velen fataal, het zeewater heeft dan pas een temperatuur van 10 tot 13 graden.

    1. jozef mijn conclusie de 4 meld downs in Fukushima Daiichi is ook dodelijk voor de hele wereld in dit geval dus zou zeggen geniet er nog even van voordat je licht gaat geven in het donker en rook lekker door nu het nog kan he

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken