Augustus afgesloten met 74 verdrinkingsdoden in Spanje

Augustus afgesloten met 74 verdrinkingsdoden in Spanje
Beeld: 123rf

Augustus afgesloten met 74 verdrinkingsdoden in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De drukke maand augustus is afgesloten met 74 verdrinkingsdoden in Spanje. Dat zijn 9 doden door verdrinking meer dan augustus 2018 waardoor augustus 2019 de maand met de meeste verdrinkingsdoden is van de afgelopen 5 jaar. Tot nu toe zijn er in 2019 tussen begin januari en eind augustus 307 personen om het leven gekomen in het water in Spanje.

Het aantal doden door verdrinking dit jaar tot eind augustus is geëindigd op 307 doden, 56 meer dan het jaar daarvoor toen dat aantal 251 was aldus de gegevens van het Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo (RFSS).

Regio’s

De meeste verdrinkingsdoden dit jaar werden geregistreerd in de Valencia regio (46), Catalonië (40) en Andalusië én Galicië (36) gevolgd door de Canarische Eilanden (29), Castilla y León (22), Cantabrië (17), Murcia (14), Balearen én Asturië (12) en Aragón én Baskenland (11).

Leeftijd

Wat betreft de leeftijd zijn de meeste mensen die door verdrinking om het leven zijn gekomen 65 jaar of ouder. Daarnaast gaat het in de meeste gevallen om mannen met de Spaanse nationaliteit die in zee zijn verdronken bij stranden waar wel of geen strandwachten aanwezig waren tussen 10 en 22 uur.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.