Kort nieuws uit Spanje

Kort nieuws uit Spanje
Beeld: 123rf

Kort nieuws uit Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen worden regelmatig geplaatst.

Regio overheid Balearen onderzoekt avondklok op Ibiza

IBIZA – De regionale overheid van de Balearen eilanden onderzoekt of het mogelijk en nodig is om in Ibiza stad en Sant Antoni een avondklok (toque de queda) in te stellen. Dat zou betekenen dat de inwoners en bezoekers vanaf een bepaald uur niet meer de straat op mogen gaan en binnenshuis moeten blijven om zo verdere verspreiding van het coronavirus tijdens de avonduren te voorkomen. Ook wordt erover nagedacht om de sociale contacten te beperken tot 5 personen. Dit zal ook gelden voor andere steden en dorpen op de andere Balearen eilanden zoals Palma, Valldemossa, Alaró, Santa Maria, Inca, Deià, Esporlas, Marratxí, Banyalbufar, Llucmajor en Binissalem en Mallorca; op Ibiza, Sant Antoni en Ibiza stad en op Menorca, Sant Lluís en Ciutadella. 

Spaanse regering verbiedt de 901 en 902 telefoonnummers

MADRID – Het Ministerie van Consumentenzaken gaat de bedrijven in Spanje verbieden nog langer gebruik te maken van de vaak dure 901 en 902 telefoonnummers. Het gaat om premium-tariefnummers die vaak gebruikt worden door een klantenservice maar die niet gratis zijn. Tel daar de lange wachttijden bij op en de kosten stijgen enorm voor de consumenten. Het is nog niet bekend wanneer het verbod op het gebruik van de 901 en 902 telefoonnummers in zal gaan.

Caixabank en Bankia willen fuseren

MADRID – Er zijn geruchten dat de Spaanse banken Caixabank en Bankia willen fuseren. De banken staan nu wat betreft de grootte op de derde en vierde plaats in Spanje en samen zou het de grootste bank van Spanje worden. Samen zouden de banken 6.600 bankfilialen krijgen ,waarvan 4.400 van de Caixabank en 2.200 van Bankia. Ook het aantal werknemers zou stijgen naar 51.000 waarvan 35.600 van de Caixabank en 16.000 van Bankia. Terwijl het gerucht bekend werd stegen de aandelen op de beurs maar waarschuwde de Spaanse Consumentenvereniging OCU ook voor het gevaar van een grote bank.

Nieuwe routes Ryanair vanaf Alicante en Málaga naar Tenerife en Gran Canaria

ALICANTE/MÁLAGA – Ryanair heeft nieuwe routes aangekondigd die eind oktober reeds van start gaan en waarvoor nu aanbiedingen gelanceerd zijn vanaf 34 euro per enkele reis. Het gaat om drie nieuwe routes, te weten Alicante naar Tenerife-Norte/Noord (dus niet het meer toeristische Tenerife-Sur/Zuid) en vanaf Málaga naar Tenerife-Sur en Gran Canaria. Ideaal dus voor die mensen die in Spanje wonen en deze winter even willen genieten van de Canarische Eilanden.

Ophef over gebrek 1,5 meter afstand bij Duitsland-Spanje

VOETBAL – Op de sociale media is enige ophef of in ieder geval discussie ontstaan over de UEFA Nations League wedstrijd tussen Duitsland en Spanje. Deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel wat voor het Spaanse elftal goed nieuws is maar het feit dat in deze corona-tijd de voetballers van La Furia Roja niet de anderhalve meter afstand hebben gerespecteerd maar de Duitse spelers dat wel deden, heeft voor een discussie gezorgd. Terwijl de Spaanse spelers omarmd het volkslied aanhoorden, stonden de Duitse spelers op een afstand van elkaar.

Jet2 heeft alle reizen naar Spanje geannuleerd

MADRID – De Britse touroperator Jet2 en Jet2Holidays hebben alle reizen voor de rest van het zomerseizoen naar het vasteland van Spanje geannuleerd. Dit zal met name een grote impact hebben op de vliegvelden van Alicante, Málaga en Barcelona. De reden voor het definitief annuleren is uiteraard de corona-crisis en het feit dat de Britten nog steeds bij thuiskomst in quarantaine moeten. In principe zou de zomerstop tot 13 september gelden maar Jet2 heeft met deze moeilijke beslissing niet langer gewacht. Het is onduidelijk wat er met bv. de Canarische Eilanden gaat gebeuren omdat er gesproken wordt over ‘mainland’ en in de aankondiging niet verwezen wordt naar de Canarische Eilanden die gedurende de wintermaanden druk bezocht worden door Britten.

Ga naar de inhoud