UPDATE Messi-gate: Lionel Messi blijft uiteindelijk bij FC Barcelona

UPDATE Messi-gate: Lionel Messi blijft uiteindelijk bij FC Barcelona
Beeld: Twitter

UPDATE Messi-gate: Lionel Messi blijft uiteindelijk bij FC Barcelona

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Gedurende meer dan een week was Messi naast het coronavirus het gesprek van de dag in een groot deel van Spanje. Messi had FC Barcelona na 20 jaar trouwe dienst laten weten dat hij onmiddellijk weg wil bij de Catalaanse club en dat ook nog eens gratis wil doen. Maar na veel geruchten is het dan toch bevestigd: Messi blijft nog één voetbalseizoen bij Barça zo zegt Messi zelf in een vraaggesprek op de website Goal.com.

Op 25 augustus stuurde Messi de clubleiding van FC Barcelona een fax dat hij per onmiddellijk weg wilde gaan en de club na 20 jaar wil verlaten. Daarna begon het touwtrekken want Messi wil gratis weg zonder de clausule van 700 miljoen euro te betalen omdat volgens Messi, zijn vader en zijn advocaten volgens het huidige contract Messi gratis weg mag op het einde van het seizoen 2019/2020.

FC Barcelona denkt daar anders over en zegt dat dit niet zo is, net zoals de Spaanse voetbalcompetitie La Liga. Het zou een zaak gaan worden voor de rechter en daar hebben de Catalaanse club en de Argentijnse speler geen zin in. Messi zegt in de onderstaande video dat het nooit zijn idee was om een juridische strijd aan te gaan met zijn club maar dat hij met een burofax op 25 augustus na meerdere keren gedurende het jaar zijn positie bekend te hebben gemaakt bij de voorzitter zonder dat serieus naar hem werd geluisterd, zijn positie voor eens en altijd officieel duidelijk wilde maken.

Maar op vrijdag 4 september kwam dan toch het verlossende woord: Messi blijft in ieder geval nog één jaar tot het einde van het voetbalseizoen 2020/2021 bij FC Barcelona om op juiste wijze zijn contract te eren en op eervolle wijze door de voordeur de club van zijn leven te verlaten. 

De kersverse Nederlandse trainer Koeman kan dus nog een voetbalseizoen op Messi rekenen maar daarna zal Messi waarschijnlijk in 2021 Barcelona omruilen voor Manchester City waar hij dan gratis naartoe kan.

Carrière 

De nu 33-jarige Messi heeft zijn leven lang bij FC Barcelona gespeeld. De Pulga (vlo) debuteerde voor het eerst in het eerste elftal van FC Barcelona op 16 november 2003, hij was toen 16 jaar oud en was meteen de jongste debutant ooit bij de Catalaans club. Op 16 oktober 2004 gaf de toenmalige coach Frank Rijkaard Messi een kans in een eerste officiële wedstrijd in de Spaanse competitie, tegen stadsgenoot Espanyol. Zijn eerste doelpunt volgde later op 1 mei 2005 in het competitieduel tegen Albacete. Op aangeven van Ronaldinho scoorde Messi als invaller de 2-0 en hij is daarna niet meer gestopt met doelpunten maken.

Na die eerste officiële wedstrijd is Messi uitgegroeid tot de wereldster en werd hij in 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 en 2019 uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld, een record. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste spelers aller tijden.

Messi heeft sinds het eerste seizoen bij het eerste elftal in 2004/2005 tot en met het seizoen 2019/2020 maar liefst 634 doelpunten weten te maken in 731 wedstrijden en wist ook nog eens 256 assists te geven die aanleiding waren voor een doelpunt.

Ga naar de inhoud