Spanje is wereldleider wat betreft ontvangst kwaadaardige e-mails

Spanje is wereldleider wat betreft ontvangst kwaadaardige e-mails
Beeld: Freepik

Spanje is wereldleider wat betreft ontvangst kwaadaardige e-mails

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje heeft de nummer een positie bereikt van een nieuwe ranglijst. Helaas is dat niet de leukste maar wel een vervelende wereldranglijst van Kaspersky. Spanje is namelijk de wereldleider als het gaat om de ontvangst van kwaadaardige e-mails, dat zijn berichten met kwaadaardige bijlagen of links naar phishing-sites.

Spanje staat met 9,3 procent van alle ontvangen spam op de eerste plaats van de wereldranglijst van ontvangst van kwaadaardige e-mails van antivirussoftware maker Kaspersky als gekeken wordt naar het laatste kwartaal van 2020, 0,5 procent meer dan het kwartaal daarvoor. De tweede plaats is nog steeds voor Italië (6,4%), gevolgd door Rusland (5,8%), de Verenigde Arabische Emiraten (5,3%) en Duitsland (5,3%).

Wat betreft de landen die spam uitzenden, blijft de rangschikking nagenoeg identiek ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020.  Rusland (26%) staat nog steeds op de eerste plaats met een stijging van 3,6 procent gevolgd door Duitsland (14%). Deze twee landen worden gevolgd door de Verenigde Staten (11,2%) en China (7,8%) die op de vierde plaats blijft staan.  Onderaan de lijst staan ​​Nederland (4,5%), Frankrijk (3,5%) en Spanje, dat de zevende positie inneemt, met 3 procent.

Kaspersky verwacht voor 2021 dezelfde tendens wat betreft de ontvangst van kwaadaardige e-mails waarbij Spanje naar alle waarschijnlijkheid ook dit jaar weer de lijst van landen met de meeste spam zal aanvoeren en Rusland het land zal blijven waar de meeste spam, meer dan een kwart, vandaan zal komen.

Ga naar de inhoud