Dit waren de eerste auto’s met kenteken in Spanje

Dit waren de eerste auto’s met kenteken in Spanje
Beeld: Clément 1901 / Alf van Beem via Wikimedia

Dit waren de eerste auto’s met kenteken in Spanje

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Anno 2023 rijden in Spanje meer dan 41,5 miljoen auto’s rond met op dit moment 1,2 miljoen elektrische auto’s. Maar wanneer en waar werd de allereerste auto geregistreerd in Spanje? In tegenstelling tot wat je misschien zult denken, waren dat niet de grote steden Madrid en Barcelona maar gebeurde dit op een eiland.

De eerste auto die ooit geregistreerd werd in Spanje was een Clément, een Frans automerk. De auto werd geregistreerd op 31 oktober 1900 in de hoofdstad Palma op Mallorca, een van de Balearen eilanden. De auto had een Dion Bouton-motor van twee paardenkracht en woog 130 kilogram en werd geregistreerd op naam van Mr. J.M. Bosch.

De Clément was niet de eerste auto die in Spanje werd ingevoerd, maar het was de eerste auto die officieel geregistreerd werd. In de jaren voor 1900 waren er al enkele auto’s in Spanje te vinden, maar deze waren vaak niet officieel geregistreerd. De registratie van deze Clément markeerde een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de auto in Spanje. Het was het begin van de popularisering van de auto in het land.

DIt waren in chronologische volgorde de volgende auto’s die geregistreerd werden in Spanje, met als opvallend detail dat drie van de zes auto’s door een iemand van de De la Cierva familie werd geregistreerd:

  • Madrid – 1901 – merk: Panhard & Levassor – eigenaar: Mr. R. de la Huerta
  • Barcelona – 1902 – merk: Benz – eigenaar: Mr. J.I. de la Cierva
  • Tenerife – 1902 – merk: Panhard & Levassor – eigenaar: Mr. Farrow Siddall Bellamy
  • Valencia – 1903 – merk: De Dion-Bouton – eigenaar: Mr. A. de la Torre
  • Sevilla – 1904 – merk: Renault – eigenaar: Mr. E. de la Cierva
  • Bilbao – 1905 – merk: Hispano-Suiza – eigenaar: Mr. A. de la Cierva

Familie De la Cierva

De familie de la Cierva was een rijke en invloedrijke familie in Spanje. Ze waren van oorsprong uit Asturië, maar vestigden zich in de 19e eeuw in Barcelona. De leden van de familie de la Cierva waren pioniers in de automobielindustrie in Spanje. Juan Ignacio de la Cierva was de eerste persoon die een auto registreerde in Barcelona, in 1902. Hij was een ingenieur en zakenman die een eigen autobedrijf oprichtte, Automóviles de la Cierva.

Eduardo de la Cierva was de eerste persoon die een auto registreerde in Sevilla, in 1904. Hij was een advocaat en politicus die later burgemeester van Sevilla werd. Enrique de la Cierva was de eerste persoon die een auto registreerde in Bilbao, in 1905. Hij was een ingenieur en uitvinder die later bekend werd als de uitvinder van de autogiro, een voorloper van de helikopter. (onderaan meer uitleg over de autogiro)

De familie de la Cierva speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de automobielindustrie in Spanje. Hun bijdragen hielpen om de automobiel populair te maken in het land en om de basis te leggen voor de Spaanse automobielindustrie. We plaatsen enkele interessante feiten over de familie de la Cierva:

  • Juan Ignacio de la Cierva was ook de eerste persoon die in 1903 een autorace organiseerde in Spanje.
  • Eduardo de la Cierva was een fervente vlieger en een van de oprichters van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia.
  • Enrique de la Cierva was een uitvinder van wereldfaam en zijn autogiro (zie uitleg onderaan) werd gebruikt door het Spaanse leger tijdens de Spaanse Burgeroorlog.
  • De familie de la Cierva is een voorbeeld van hoe een familie kan bijdragen aan de ontwikkeling van een land. Hun bijdragen aan de automobielindustrie in Spanje hebben het leven van miljoenen mensen beïnvloed.

Wat is een autogiro?

Een autogiro is een vliegtuig dat een motorloze rotor heeft. Een andere naam is gyrocopter. In een autogiro wordt de rotor uitsluitend in beweging gebracht door de langsstromende lucht. Deze creëert daardoor de hefkracht (lift). De voorwaartse beweging wordt gecreëerd door een propeller of straalmotor. Door de hoek van de hele rotor en as te veranderen kan het toestel stijgen, dalen en sturen.

De autogiro werd uitgevonden door de Spaanse ingenieur Enrique de la Cierva in de jaren 1920. De Cierva was op zoek naar een veiligere manier om te vliegen dan de toenmalige vliegtuigen. Hij kwam op het idee van een vliegtuig met een motorloze rotor, die de hefkracht zou genereren. De eerste autogiro van de Cierva vloog voor het eerst in 1923. De autogiro was een succes en werd snel populair.

Tegenwoordig zijn er nog steeds autogiro’s in gebruik. Ze worden vooral gebruikt voor recreatie, maar ze worden ook gebruikt voor commerciële doeleinden.

Ga naar de inhoud