skip to Main Content
Nederlanders wiens drone op dak van Kathedraal Sevilla terecht kwam aangehouden
Freepik

Nederlanders wiens drone op dak van Kathedraal Sevilla terecht kwam aangehouden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Nederlandse drone vliegers aangehouden in Sevilla

Freepik

SEVILLA – De politie in Sevilla heeft twee Nederlandse toeristen in de stad aangehouden vanwege het zonder vergunning vliegen met een drone boven het oude centrum en de kathedraal van de stad. De drone viel tijdens de vlucht en kwam op het dak van de Kathedraal terecht. De Nederlanders hadden vanuit de hotelkamer de drone in werking gesteld.

Blijkbaar wilden de twee Nederlandse toeristen met hun drone mooie opnames maken van Sevilla. Zo vloog de op afstand bestuurbare drone over de oude stad en boven de Kathedraal van Sevilla. Uiteindelijk verloren de Nederlanders de controle over het apparaat en viel deze op het dak van de Kathedraal.

De politie werd op hoogte gesteld van de aanwezigheid van de drone en wist uiteindelijk de Nederlandse eigenaren te traceren en aan te houden. De Nederlanders hadden vanuit het raam van hun hotel de drone de lucht in gestuurd.

Volgens deze krant gaat het om twee jongemannen tussen de 25 en 30 jaar oud die tegen de politie hebben gezegd dat ze op meerdere plaatsen in Europa drone opnames hebben gemaakt en dat dit hun hobby is.

Vliegen met een drone boven een bewoonde omgeving in Spanje is verboden. Vanwege de privacy, vanwege het gevaar en al helemaal vanwege het feit dat Spanje nog steeds een terreuralarm fase 4 heeft.

De Nederlandse drone vliegers kunnen een boete krijgen tussen 601 en 30.000 euro. De Nederlanders zeggen niet te begrijpen waarom ze een boete krijgen want in Nederland is het toegestaan om met een drone te vliegen, iets wat niet helemaal klopt. Misschien hadden deze mannen eerst ons artikel moeten lezen om op de hoogte te zijn van de Spaanse wetgeving.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Ach, dat vermelden van foutjes moet dan wel op een hoffelijker manier gezegd worden, want ik vind het al een hele prestatie van deze digitale krant elke dag met vertalingen te komen. Ikzelf ben vanaf 1969 in Spanje en kunnen ze mij ook van alles verwijten wat de Nederlandse taal aangaat. Door deze toestand schijf ik momenteel 5 talen slecht. Als ik iets fout doe in de Spaanse taal, wordt dan hier op een hoffelijke manier gezegd, want men begrijpt mijn toestand. Dus waarom ook niet op een hoffelijke manier de foutjes overbrengen?

 2. zijt toch blij en zeur niet zo veel ,dat de redactie van Spanje Vandaag ,de moeite doet ,om goede artikels te brengen .Met of zonder fouten maak mij niet
  Ik ben deze mensen dankbaar voor hun inzet en……
  Doe zo verder ¡¡¡¡¡

  1. Beste Eric, get a life, zeiksnor eerste klas, hoe goed ben jij in de Spaanse taal in spreken en schrijven? Wees toch eens blij dat de redactie, speciaal voor jou, deze artikelen vertaald naar de Nederlandse taal, daar je het anders niet kan begrijpen.

 3. Als ik een particuliere drone uit de lucht kan halen zal ik dit zeker doen.En deze zal spijtig genoeg zijn laatste gluurtocht gemaakt hebben.

 4. De door u afgebeelde drone is onjuist . Dit is een phantom 2 en deze heeft een ingebouwde beveiliging dat bij contactverlies met de zender ( wat u beweert in het stukje) , deze automatisch terugvliegt naar de startplaats. Dit verhaal klopt dus niet, of de afgebeelde drone is onjuist.

   1. De redactie doet haar of zijn werk goed en leuk Maar de noordelijke zijkers zijn er dus toch nog volop dacht er hier vanaf te zijn, maar niets is minder waar en wij willen dus terug gaan naar boven ( nederland denk belgie is beter) blijf vooral schrijven de redactie dan gewoon leuk te lezen John of holland el Grande

    1. Fascinerend dat er iedere keer weer liederen zijn die niet op het artikel reageren maar wel graag het niet bestaande vuurtje Nederland -België willen opstoken . Daar is deze site niet voor bedoeld.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken