Nederlanders wiens drone op dak van Kathedraal Sevilla terecht kwam aangehouden

Freepik
Beeld: Freepik

Nederlanders wiens drone op dak van Kathedraal Sevilla terecht kwam aangehouden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De politie in Sevilla heeft twee Nederlandse toeristen in de stad aangehouden vanwege het zonder vergunning vliegen met een drone boven het oude centrum en de kathedraal van de stad. De drone viel tijdens de vlucht en kwam op het dak van de Kathedraal terecht. De Nederlanders hadden vanuit de hotelkamer de drone in werking gesteld.

Blijkbaar wilden de twee Nederlandse toeristen met hun drone mooie opnames maken van Sevilla. Zo vloog de op afstand bestuurbare drone over de oude stad en boven de Kathedraal van Sevilla. Uiteindelijk verloren de Nederlanders de controle over het apparaat en viel deze op het dak van de Kathedraal.

De politie werd op hoogte gesteld van de aanwezigheid van de drone en wist uiteindelijk de Nederlandse eigenaren te traceren en aan te houden. De Nederlanders hadden vanuit het raam van hun hotel de drone de lucht in gestuurd.

Volgens deze krant gaat het om twee jongemannen tussen de 25 en 30 jaar oud die tegen de politie hebben gezegd dat ze op meerdere plaatsen in Europa drone opnames hebben gemaakt en dat dit hun hobby is.

Vliegen met een drone boven een bewoonde omgeving in Spanje is verboden. Vanwege de privacy, vanwege het gevaar en al helemaal vanwege het feit dat Spanje nog steeds een terreuralarm fase 4 heeft.

De Nederlandse drone vliegers kunnen een boete krijgen tussen 601 en 30.000 euro. De Nederlanders zeggen niet te begrijpen waarom ze een boete krijgen want in Nederland is het toegestaan om met een drone te vliegen, iets wat niet helemaal klopt. Misschien hadden deze mannen eerst ons artikel moeten lezen om op de hoogte te zijn van de Spaanse wetgeving.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.