365 verdrinkingsdoden in negen maanden tijd in Spanje

365 verdrinkingsdoden in negen maanden tijd in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – Het aantal personen dat in het water door verdrinking om het leven is gekomen is dit jaar tot eind september met 17,5% gestegen ten opzichte van vorig jaar. In de maand september daalde het aantal doden door verdrinking weliswaar met 3 personen naar 49 personen, toch is het aantal na negen maanden toch gestegen haar 356 verdrinkingsdoden. 

Het aantal doden door verdrinking dit jaar tot eind september is geëindigd op 356 doden, 53 meer dan het jaar daarvoor toen dat aantal eind september 303 was aldus de gegevens van het Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo (RFSS). De meeste slachtoffers waren te betreuren in juli (95) gevolgd door augustus (74), juni (50), september (49), mei (26), april en januari (17), maart (16) en februari (12). 

Regio’s

De meeste verdrinkingsdoden dit jaar werden geregistreerd in de Valencia regio (57), Catalonië (47) en Andalusië (43) en Galicië (31) gevolgd door de Canarische Eilanden (34), Castilla y León (23), Cantabrië (18), Balearen (17), Murcia (15), Asturië (13) en Aragón én Baskenland (11).

Leeftijd

Wat betreft de leeftijd zijn de meeste mensen die door verdrinking om het leven zijn gekomen 65 jaar of ouder (37,1% van het totaal). Daarnaast gaat het in de meeste gevallen om mannen (79%) met de Spaanse nationaliteit (76%) die in zee (45%) zijn verdronken bij stranden waar wel of geen strandwachten aanwezig waren tussen 10 en 22 uur (75,2%).

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Reageer op dit artikel

  Abonneer  
Abonneren op
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.