skip to Main Content
365 verdrinkingsdoden in negen maanden tijd in Spanje
123rf

365 verdrinkingsdoden in negen maanden tijd in Spanje

MADRID – Het aantal personen dat in het water door verdrinking om het leven is gekomen is dit jaar tot eind september met 17,5% gestegen ten opzichte van vorig jaar. In de maand september daalde het aantal doden door verdrinking weliswaar met 3 personen naar 49 personen, toch is het aantal na negen maanden toch gestegen haar 356 verdrinkingsdoden. 

Het aantal doden door verdrinking dit jaar tot eind september is geëindigd op 356 doden, 53 meer dan het jaar daarvoor toen dat aantal eind september 303 was aldus de gegevens van het Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo (RFSS). De meeste slachtoffers waren te betreuren in juli (95) gevolgd door augustus (74), juni (50), september (49), mei (26), april en januari (17), maart (16) en februari (12). 

Regio’s

De meeste verdrinkingsdoden dit jaar werden geregistreerd in de Valencia regio (57), Catalonië (47) en Andalusië (43) en Galicië (31) gevolgd door de Canarische Eilanden (34), Castilla y León (23), Cantabrië (18), Balearen (17), Murcia (15), Asturië (13) en Aragón én Baskenland (11).

Leeftijd

Wat betreft de leeftijd zijn de meeste mensen die door verdrinking om het leven zijn gekomen 65 jaar of ouder (37,1% van het totaal). Daarnaast gaat het in de meeste gevallen om mannen (79%) met de Spaanse nationaliteit (76%) die in zee (45%) zijn verdronken bij stranden waar wel of geen strandwachten aanwezig waren tussen 10 en 22 uur (75,2%).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken