skip to Main Content
Nederlandse film over een leven in Zuid Spanje ‘Mi vida’
Archieffoto

Nederlandse film over een leven in Zuid Spanje ‘Mi vida’

CÁDIZ – Vanaf 21 november is het mogelijk om de nieuwe Nederlandse bioscoopfilm ‘Mi Vida’ met in de hoofdrol Loes Luca te zien. ‘Mi Vida’ is een film over het realiseren van je dromen en over de verwachtingen die we hebben van ons leven, onze toekomst en onze vriendschappen. Het is ook een film over de bereidheid en durf van een dappere, 63-jarige Nederlandse vrouw om die verwachtingen en dromen waar te maken in het zuiden van Spanje.

‘Mi Vida’ is een romantische komedie met een tikje drama die grotendeels in Zuid-Spanje is opgenomen. De hoofdrol is weggelegd voor Loes Luca (Lou Welter in de film) die samen met Anniek Pheifer (Barbara), Mark Kraan (Ronny), Diewertje Dir (Charly) en Loïc Bellemans (Luc) in de door Norbert ter Hall geregisseerde bioscoopfilm spelen. Verder spelen er ook Spaanse acteurs en actrices mee in de film die in het Nederlands, Engels en natuurlijk Spaans wordt gesproken.

Verhaal

Het verhaal gaat over de gepensioneerde Schiedamse kapster Lou (Loes Luca) die een droom koestert en het verlangen heeft om in Spanje te wonen. Maar de kinderen en kleinkinderen dan? Een cursus Spaans dan maar in Cádiz. In de gastvrije stad aan zee kan ze haar zorgende rol loslaten en over haar toekomst nadenken. 

Als Lou’s lerares Andrea (gespeeld door Elvira Mínguez) haar aanmoedigt om haar dromen serieus te nemen en een kapsalon in Spanje te beginnen, komen Lou’s kinderen in opstand. Op haar leeftijd kan ze toch niet zomaar aan iets nieuws beginnen!

Deze bioscoopfilm zal vanaf donderdag 21 november in de Nederlandse bioscopen te zien zijn en belooft de Kerstfilm van dit jaar te worden, althans dat hopen de makers wel.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
 1. Lijkt me erg leuk.
  Vond het Spaanse Schaap waar ze in speelde, ook erg goed.
  Krijg zo zelf ook steeds meer zin om in
  Zuid Spanje te wonen.
  Ontbijtje met manteca colorado, dat ga ik zo even zelf maken.
  Is er hier niet iemand die een 5talige duizendpoot wil om op zijn huis, bed en breakfast te passen, camping, bar, kantoor of op de schapen, dieren, kinderen of oudere te passen?
  Werkervaring en referenties beschikbaar.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken