Nederlandse film over een leven in Zuid Spanje ‘Mi vida’

Nederlandse film over een leven in Zuid Spanje ‘Mi vida’
Beeld: Archieffoto

CÁDIZ – Vanaf 21 november is het mogelijk om de nieuwe Nederlandse bioscoopfilm ‘Mi Vida’ met in de hoofdrol Loes Luca te zien. ‘Mi Vida’ is een film over het realiseren van je dromen en over de verwachtingen die we hebben van ons leven, onze toekomst en onze vriendschappen. Het is ook een film over de bereidheid en durf van een dappere, 63-jarige Nederlandse vrouw om die verwachtingen en dromen waar te maken in het zuiden van Spanje.

‘Mi Vida’ is een romantische komedie met een tikje drama die grotendeels in Zuid-Spanje is opgenomen. De hoofdrol is weggelegd voor Loes Luca (Lou Welter in de film) die samen met Anniek Pheifer (Barbara), Mark Kraan (Ronny), Diewertje Dir (Charly) en Loïc Bellemans (Luc) in de door Norbert ter Hall geregisseerde bioscoopfilm spelen. Verder spelen er ook Spaanse acteurs en actrices mee in de film die in het Nederlands, Engels en natuurlijk Spaans wordt gesproken.

Verhaal

Het verhaal gaat over de gepensioneerde Schiedamse kapster Lou (Loes Luca) die een droom koestert en het verlangen heeft om in Spanje te wonen. Maar de kinderen en kleinkinderen dan? Een cursus Spaans dan maar in Cádiz. In de gastvrije stad aan zee kan ze haar zorgende rol loslaten en over haar toekomst nadenken. 

Als Lou’s lerares Andrea (gespeeld door Elvira Mínguez) haar aanmoedigt om haar dromen serieus te nemen en een kapsalon in Spanje te beginnen, komen Lou’s kinderen in opstand. Op haar leeftijd kan ze toch niet zomaar aan iets nieuws beginnen!

Deze bioscoopfilm zal vanaf donderdag 21 november in de Nederlandse bioscopen te zien zijn en belooft de Kerstfilm van dit jaar te worden, althans dat hopen de makers wel.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
mar

Lijkt me erg leuk.
Vond het Spaanse Schaap waar ze in speelde, ook erg goed.
Krijg zo zelf ook steeds meer zin om in
Zuid Spanje te wonen.
Ontbijtje met manteca colorado, dat ga ik zo even zelf maken.
Is er hier niet iemand die een 5talige duizendpoot wil om op zijn huis, bed en breakfast te passen, camping, bar, kantoor of op de schapen, dieren, kinderen of oudere te passen?
Werkervaring en referenties beschikbaar.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.