Steeds meer huurcontracten in Catalonië met anti-vlaggen clausules

Steeds meer huurcontracten in Catalonië met anti-vlaggen clausules
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Blijkbaar heeft men het helemaal gehad met de vlaggen in Catalonié. Hetzij de Spaanse ‘rojigualda’, hetzij de Catalaanse ‘senyera’ of hetzij de separatistische ‘estelada’. Dat blijkt ook wel uit het feit dat steeds meer verhuurders van appartementen en flats in hun huurcontracten anti-vlaggen clausules opnemen waarin dus staat dat er geen vlaggen aan de balkons of voor de ramen gehangen mogen worden.

In feite zijn er in Catalonië drie vlaggen die men in het straatbeeld ziet op dit moment: De Spaanse vlag en twee Catalaanse vlaggen, die met een blauwe driehoek en witte ster en die zonder ster. De Spaanse vlag heeft de naam ‘la rojigualda’; De Catalaanse vlag heeft de naam ‘la senyera’ en de vlag van de Catalaanse separatisten heeft de naam ‘la estelada’ gekregen.

Maar die drie vlaggen zorgen ook voor voor problemen, conflicten en burenruzies in Catalonië want elke vlag staat voor bepaalde denkwijzen die vaak met elkaar in botsing komen. Daarom zijn veel verhuurders en verhuurorganisaties op zoek gegaan naar legale manieren om van deze ideologische uitdrukkingen af te komen. 

LEESTIP: De strijd van de vlaggen in Spanje en Catalonië (uitleg over de vlaggen)

Volgens het Consejo de Colegios de Cataluña zijn er veel verhuurders en huurders die zich bij hen melden om te vragen wat er gedaan kan worden aan de vlaggen en ideologische symboliek. Steeds meer huurcontracten in Catalonië hebben sinds 12 maanden anti-vlaggen en andere symbolen clausules.

De verschillende ideeën die de inwoners over Catalonië hebben, hebben reeds op veel plaatsen gezorgd voor sociale problemen waarbij het soms compleet uit de hand liep. Gedurende het ‘proces’ dat door de Catalaanse regioregering in 2017 in werking is gezet voor en na het illegale referendum en het eenzijdig aankondigen van een (symbolische?) Republiek zijn de problemen en conflicten alleen maar toegenomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.