Inwoners Catalonië en Navarra minst gelovig in Spanje

Inwoners Catalonië en Navarra minst gelovig in Spanje
Beeld: Pixabay

Inwoners Catalonië en Navarra minst gelovig in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vier op de tien inwoners van de autonome regio’s Catalonië en Navarra verklaart zichzelf atheïst, agnostisch of ongelovig terwijl het landelijke percentage 29,3% bedraagt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Catalaanse Fundación Ferrer i Guàrdia over de religiositeit in Spanje.

Religiositeit staat voor alles wat met godsdienst en geloof in een opperwezen te maken heeft. Maar uit een onderzoek blijkt dat bijna 30% van de inwoners van Spanje zichzelf meer als een atheïst, agnost of ongelovige ziet.

Het gemiddelde van Spanje wat betreft de atheïsten, agnosten en ongelovigen is 29,3%. Met andere woorden bijna 3 op de 10 inwoners van het land zegt dus niet gelovig te zijn. Met name de jongeren geloven niet meer in een godsdienst.

Maar de percentages zijn niet overal hetzelfde. Zo is dat in de autonome regio’s Catalonië en Navarra 41% ofwel 4 op de 10 inwoners, gevolgd door Baskenland met 37,8% en de Balearen met 33,7%.

Daartegenover staan de autonome regio’s waar de minste ongelovigen worden geregistreerd waaronder Ceuta met 3,4%, Melilla met 15% en Aragon met 16,6%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.