Inwoners Catalonië en Navarra minst gelovig in Spanje

Inwoners Catalonië en Navarra minst gelovig in Spanje
Beeld: Pixabay

Inwoners Catalonië en Navarra minst gelovig in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vier op de tien inwoners van de autonome regio’s Catalonië en Navarra verklaart zichzelf atheïst, agnostisch of ongelovig terwijl het landelijke percentage 29,3% bedraagt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Catalaanse Fundación Ferrer i Guàrdia over de religiositeit in Spanje.

Religiositeit staat voor alles wat met godsdienst en geloof in een opperwezen te maken heeft. Maar uit een onderzoek blijkt dat bijna 30% van de inwoners van Spanje zichzelf meer als een atheïst, agnost of ongelovige ziet.

Het gemiddelde van Spanje wat betreft de atheïsten, agnosten en ongelovigen is 29,3%. Met andere woorden bijna 3 op de 10 inwoners van het land zegt dus niet gelovig te zijn. Met name de jongeren geloven niet meer in een godsdienst.

Maar de percentages zijn niet overal hetzelfde. Zo is dat in de autonome regio’s Catalonië en Navarra 41% ofwel 4 op de 10 inwoners, gevolgd door Baskenland met 37,8% en de Balearen met 33,7%.

Daartegenover staan de autonome regio’s waar de minste ongelovigen worden geregistreerd waaronder Ceuta met 3,4%, Melilla met 15% en Aragon met 16,6%.

Ga naar de inhoud