Vrouwenelftal FC Barcelona wint eerste ‘klassieker’ van Real Madrid

Vrouwenelftal FC Barcelona wint eerste ‘klassieker’ van Real Madrid
Beeld: Twitter

Vrouwenelftal FC Barcelona wint eerste ‘klassieker’ van Real Madrid

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Net zoals in Nederland en België is ook het vrouwenvoetbal in Spanje steeds populairder aan het worden. Praktisch alle grote clubs in Spanje hebben ook vrouwenelftallen waaronder ook al enkele jaren FC Barcelona. Maar een echte ‘El Clásico’ tussen de aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid bleef tot nu toe uit omdat de Madrilenen tot voor kort geen vrouwenelftal hadden.

Het vrouwenelftal van FC Barcelona heeft met 0-4 van Real Madrid gewonnen in de eerste ‘klassieker’ of ‘El Clásico’ tussen de twee grote Spaanse aartsrivalen. Althans, Barcelona en Madrid zijn bij het mannenvoetbal de grootste aartsrivalen en de wedstrijden tussen de mannen elftallen worden ‘El Clásico’ genoemd.

Deze zondag werd echter voor het eerst in de Spaanse vrouwenvoetbal geschiedenis een ‘klassieker’ gespeeld tussen de Catalaanse en Madrileense ‘femenino’ elftallen. Tot nu toe was dat nooit mogelijk omdat weliswaar FC Barcelona al jaren een vrouwenelftal had maar dat dit bij Real Madrid ontbrak.

Deze zondag werd dus geschiedenis geschreven en al helemaal voor Barcelona omdat ze in Madrid met 0-4 wisten te winnen. De doelpunten werden gemaakt door Patri Guijarro, een eigen doelpunt van Madrid, een knaller van de Nederlandse Lieke Martens en een mooi schot van Alexia Putellas.

Ga naar de inhoud