De helft van de Spanjaarden heeft liever dieren dan mensen als gezelschap

De helft van de Spanjaarden heeft liever dieren dan mensen als gezelschap
Beeld: Amazon.es

De helft van de Spanjaarden heeft liever dieren dan mensen als gezelschap

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Volgens een enquête van de online warenhuisketen Amazon heeft 52% van de ondervraagden liever dieren als gezelschap dan mensen. 86% van de deelnemers aan het onderzoek meent dat huisdieren bijdragen aan de mentale gezondheid terwijl 60% zegt dat dankzij een huisdier de persoonlijke relatie ook beter is geworden. 67% zegt dat ze hun huisdier omschrijft als hun ‘baby’ of ‘kind’.

De enquête van Amazon (2019) werd uiteraard gehouden onder eigenaren van huisdieren. Maar feit blijft dat men niet zonder een huisdier kan leven en er alles voor over heeft om hun geliefde viervoeters (want het gaat hoofdzakelijk over honden en katten) het naar hun plezier te maken.

Zo zegt 62% van de ondervraagden dat ze de verjaardag van hun huisdier viert, 84% zegt dat ze beloningen zoals koekjes en botten koopt, 63% zegt dat ze speeltuig koopt en 33% heeft toegegeven al eens een fotograaf te hebben betaald om foto’s te maken van een huisdier.

Er zijn meer verrassende uitslagen (al zijn die niet zo verrassend voor huisdiereigenaars) zoals dat 49% van de deelnemers zegt een vakantie te hebben aangepast vanwege een huisdier, 36% zegt dat ze meubels heeft moeten veranderen en 18% zegt dat ze een allergie geaccepteerd heeft om samen te kunnen leven met een huisdier.

In Spanje geven huisdiereigenaren gemiddeld 45 euro per maand uit aan hun huisdier. 21% van de deelnemers zegt dat ze meer geld uitgeeft aan de hondentrimsalon dan aan een eigen kapper terwijl 20% van de deelnemers zegt een profiel op een social netwerk gecreëerd heeft voor een huisdier.

Sterker nog, Amazon staat het toe om een profiel te creëren voor een huisdier. Eigenaren van de honden, katten of andere dieren kunnen het ras, de leeftijd en gewicht invullen en foto’s uploaden waarna Amazon een gepersonaliseerde website met producten zal aanbieden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.