De helft van de Spanjaarden heeft liever dieren dan mensen als gezelschap

Oeps ... foto ontbreekt!

De helft van de Spanjaarden heeft liever dieren dan mensen als gezelschap

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens een enquête van de online warenhuisketen Amazon heeft 52% van de ondervraagden liever dieren als gezelschap dan mensen. 86% van de deelnemers aan het onderzoek meent dat huisdieren bijdragen aan de mentale gezondheid terwijl 60% zegt dat dankzij een huisdier de persoonlijke relatie ook beter is geworden. 67% zegt dat ze hun huisdier omschrijft als hun ‘baby’ of ‘kind’.

De enquête van Amazon (2019) werd uiteraard gehouden onder eigenaren van huisdieren. Maar feit blijft dat men niet zonder een huisdier kan leven en er alles voor over heeft om hun geliefde viervoeters (want het gaat hoofdzakelijk over honden en katten) het naar hun plezier te maken.

Zo zegt 62% van de ondervraagden dat ze de verjaardag van hun huisdier viert, 84% zegt dat ze beloningen zoals koekjes en botten koopt, 63% zegt dat ze speeltuig koopt en 33% heeft toegegeven al eens een fotograaf te hebben betaald om foto’s te maken van een huisdier.

Er zijn meer verrassende uitslagen (al zijn die niet zo verrassend voor huisdiereigenaars) zoals dat 49% van de deelnemers zegt een vakantie te hebben aangepast vanwege een huisdier, 36% zegt dat ze meubels heeft moeten veranderen en 18% zegt dat ze een allergie geaccepteerd heeft om samen te kunnen leven met een huisdier.

In Spanje geven huisdiereigenaren gemiddeld 45 euro per maand uit aan hun huisdier. 21% van de deelnemers zegt dat ze meer geld uitgeeft aan de hondentrimsalon dan aan een eigen kapper terwijl 20% van de deelnemers zegt een profiel op een social netwerk gecreëerd heeft voor een huisdier.

Sterker nog, Amazon staat het toe om een profiel te creëren voor een huisdier. Eigenaren van de honden, katten of andere dieren kunnen het ras, de leeftijd en gewicht invullen en foto’s uploaden waarna Amazon een gepersonaliseerde website met producten zal aanbieden.

Ga naar de inhoud