Mercadona, Inditex en El Corte Inglés in top 100-lijst familiebedrijven

Mercadona, Inditex en El Corte Inglés in top 100-lijst familiebedrijven
Beeld: 123rf

Mercadona, Inditex en El Corte Inglés in top 100-lijst familiebedrijven

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Valenciaanse supermarktketen Mercadona, het Galicische kledingconcern Inditex bekend van o.a. Zara en de Madrileense warenhuisketen El Corte Inglés zijn drie familiebedrijven die op de wereld top 100-lijst staan vermeld. Deze lijst is samengesteld door de Universiteit St. Gallen en EY met in totaal de melding van 13 bedrijven in de complete top 500-lijst.

Op de ‘2021 Family Business Index’ staan 500 familiebedrijven van over de hele wereld met in totaal 13 Spaanse bedrijven in de top 500 maar slechts 3 Spaanse familiebedrijven in de top 100 . Op plaats 47 staat de Spaanse supermarktketen uit Valencia Mercadona terwijl het kledingconcern uit Galicië Inditex op plaats 60 staat. De Spaanse warenhuisketen uit Madrid El Corte Inglés staat op de 94e plaats.

Kijken we verder naar de andere 10 vermeldingen op de top 500 lijst van familiebedrijven dan staat op plaats 177 het industriële design bedrijf Corporación Gestamp S.L. gevolgd door het energiebedrijf Acciona SA op plaats 184 en het bouwbedrijf Ferrovial SA op plaats 215. Op plaats 255 staat het medische bedrijf Grifols SA en de internationale hotelketen Barceló Corporación Empresarial staat op plaats 297.

Op plaats 310 vinden we de verzekeringsmaatschappij Grupo Catalana Occidente gevolgd door het beveiligingsbedrijf Prosegur op plaats 332 en het industrieel bedrijf Grupo Antolin-Irausa SA op plaats 347. Op de lijst aan te vullen staat op plaats 352 het bedrijf Globalia SA en op plaats 393 Tecnicas Reunidas.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.