Russische vrouw omzeilt beveiliging Rotterdam en reist met Transavia naar Spanje

Russische vrouw omzeilt beveiliging Rotterdam en reist met Transavia naar Spanje
Beeld: Koninklijke Marechaussee / facebook

Russische vrouw omzeilt beveiliging Rotterdam en reist met Transavia naar Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een Russische vrouw is er maandagmiddag in geslaagd om de beveiliging te omzeilen en in een vliegtuig te stappen richting Spanje. Dat gebeurde volgense de Nederlandse pers bij Rotterdam The Hague Airport op een vlucht van Transavia naar Málaga. Het vliegtuig moest in Madrid een tussenlanding maken nadat bekend werd dat er een verstekeling aan boord was. De vrouw werd daarna door de Spaanse politie aangehouden.

Was het een lek in de beveiliging van de Marechaussee bij het Rotterdam The Hague vliegveld of wat het een sluwe actie van de Russische vrouw? En waarom dan? Volgens de kranten wist de vrouw de aandacht van de agenten af te leiden door bij de securitycheck op de noodknop te drukken. Daardoor kwam alles stil te staan en maakte ze gebruik van de commotie om door de beveiliging te glippen en ongezien verder te gaan.

Pas nadat de bewakers beveiligingsbeelden bekeken zagen ze dat de onbekende vrouw door de securitycheck was geglipt. Meteen werd alarm geslagen en moesten twee vliegtuigen een tussenlanding maken. In eerste instantie dacht de marechaussee namelijk dat de verstekeling aan boord was gegaan van een vlucht naar het Portugese Faro dat een tussenlanding in Bordeaux in Frankrijk moest maken. Later bleek dat ze in een vliegtuig van Transavia naar Málaga was gestapt. Dat vliegtuig moest in Madrid een tussenlanding maken.

Zowel de marechaussee als Transavia staan voor een raadsel hoe de Russische vrouw ongezien door de securitycheck is gegaan om daarna ook nog eens aan boord te kunnen gaan van het vliegtuig. Het is namelijk niet bekend of de vrouw wel een vliegticket had voor haar vlucht naar Málaga. Gelukkig had de vrouw geen kwade bedoelingen maakte is wel vreemd dat de beveiliging te wensen overliet.

Ga naar de inhoud