Search
menu
Search

Algo de España – deel 112: Leef jij je droom of droom jij je leven

Algo de España – deel 112: Leef jij je droom of droom jij je leven
Beeld: ingezonden

Algo de España – deel 112: Leef jij je droom of droom jij je leven

INTRO: Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag, maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Weet je, ik stond hier eigenlijk nooit bij stil. En op de één of andere manier dacht ik hier niet over na. Tja, je leefde gewoon, je deed je ding, eigenlijk met je verstand op nul en doorgaan. Een beetje uitkijken naar de volgende vakantie of iets leuks. En zo leef je van dag tot dag een beetje onbewust. 

Hup afgelopen

En toen overleed ineens mijn vader in 10 dagen tijd. En eigenlijk werd ik toen pas wakker geschud. Stom hè? Dat je dan ineens pas na gaat denken. Waar ging het mis? Wij, mijn zus en ik die GENIETEN van het leven met de paplepel ingegoten kregen. Waanzinnig natuurlijk, mijn vader en moeder zeiden altijd: haal uit het leven wat je eruit wil halen. En zij lieten ons ook alles ondernemen.

Wat een geluk, maar op een gegeven moment start dan ineens het gezinsleven en ga je dan ineens vader en moedertje spelen en voel je verantwoordelijkheid voor je kinderen, het inkomen en onderdak. En dan de rest wat er voor je gevoel nog meer bij hoorde. Coole vakantie, leuk sociaal leven, goede baan, kinderen moeten verantwoordelijk opgroeien. Oef wat leg je ineens een druk op je leven eigenlijk. En je deed het gewoon, omdat het eigenlijk zo hoorde. Je dacht er niet eens over na.

Einde verhaal

En dan overlijdt je vader en denk je ineens. Hallo, word even wakker, je leven kan eindigen, liever niet nu al, maar het zou zomaar kunnen. Waar ben ik eigenlijk mee bezig? Dit moet vandaag veranderen, weet je, ik had in het begin niet eens het idee dat deze gedachten door het overlijden van mijn vader kwamen.

Ik ben niet zo snel, maar ik ben wel heel goed om alles op gevoel te doen. En ineens kwam er een ingeving, ongetwijfeld van mijn vader. Die zei: “Joehoe, weet je nog wat wij jullie mee hebben gegeven? Geniet van het leven!”

Viva España

En zo kwamen wij in Spanje. “Laten we het een jaartje proberen”, zeiden we toen. Na een jaar zeiden de kinderen al, “we blijven toch zeker wel?” Tuurlijk kind, ik zie jullie ook genieten van de vrijheid, we blijven zeker wel.  En dat is nu alweer 8 jaar geleden. 

Want ik weet niet hoe het kwam, maar ik stond ineens met een geheel andere energie in het leven. Niets of niemand hield mij tegen, ik mocht mijn droom gaan leven. En droom na droom kwam uit, 6 dromen al verwezenlijkt en het voelt zo goed. 

We werken hard, maar we genieten nog harder. Absolute vrijheid en elke dag vakantiegevoel. Wat wil je nog meer? Nou ja, dit waren mijn wensen. En het kan gewoon. En als ik het kan dan kan jij het ook, als je dat wilt. 

Just do it

Je wilt toch niet ‘later’ zeggen, had ik maar dit gedaan of had ik maar dat gedaan. Je hebt één kans in dit leven en je krijgt elke dag een kans om die te pakken. Het is gewoon een kwestie van DOEN. En misschien heb ik wel makkelijk praten hoor. Ik weet ook wel dat niet iedereen dat zomaar doet. Maar als je nou eens niet te veel nadenkt, want zegt je gevoel dan? Ik hoor het graag.

Un beso Cintha

En misschien ligt jouw droom wel in Spanje, dan moet je mij jou laten helpen om die Spaanse wereld voor jou te openen, want er is maar één manier om Snel & Makkelijk Spaans te leren op een leuke manier. En tegenwoordig hebben we ook een mooie community waar je alle vragen kwijt kunt over wonen in Spanje en emigreren. En daar helpen wij je ook mee.

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud