Een deel van de Spaanse werklozen kan extra financiële hulp krijgen

Een deel van de Spaanse werklozen kan extra financiële hulp krijgen
Beeld: Europa Press

Een deel van de Spaanse werklozen kan extra financiële hulp krijgen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Werklozen in Spanje die geen recht meer hebben op een uitkering kunnen gebruik maken van een nieuwe maatregel van een uitzonderlijke financiële hulp van 430 euro per maand. Geïnteresseerden hebben tot 30 november de tijd om deze hulp aan te vragen maar men moet wel aan bepaalde eisen voldoen.

De extra financiële hulp is aan te vragen bij de SEPE kantoren tussen 6 en 30 november. Alle aanvragen die bij de SEPE binnenkomen na 30 november worden automatisch afgekeurd.  

De regering heeft dinsdag tijdens de wekelijkse ministerraad deze speciale ‘subsidio especial por desempleo’ aangenomen voor werklozen die geen recht meer hebben op een werkloosheidsuitkering. Het gaat om die werklozen die tussen 14 maart en 30 juni dit jaar geen recht meer hadden op een ‘prestación’.

Het is een speciale en uitzonderlijke uitkering die slechts voor 3 maanden geldt waar volgens de minister van Werkgelegenheid zo’n 250.000 werklozen gebruik van kunnen maken. 

Stierenvechters

Recent heeft de regering ook een speciale uitkering in het leven geroepen voor werknemers in de cultuur waaronder ook alle medewerkers in de wereld van het stierenvechten en festiviteiten met stieren vallen. Net zoals artiesten en acteurs kunnen stierenvechters ook gebruik maken van een speciale uitkering van 775 euro per maand.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.