Een deel van de Spaanse werklozen kan extra financiële hulp krijgen

Een deel van de Spaanse werklozen kan extra financiële hulp krijgen
Beeld: Europa Press

Een deel van de Spaanse werklozen kan extra financiële hulp krijgen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Werklozen in Spanje die geen recht meer hebben op een uitkering kunnen gebruik maken van een nieuwe maatregel van een uitzonderlijke financiële hulp van 430 euro per maand. Geïnteresseerden hebben tot 30 november de tijd om deze hulp aan te vragen maar men moet wel aan bepaalde eisen voldoen.

De extra financiële hulp is aan te vragen bij de SEPE kantoren tussen 6 en 30 november. Alle aanvragen die bij de SEPE binnenkomen na 30 november worden automatisch afgekeurd.  

De regering heeft dinsdag tijdens de wekelijkse ministerraad deze speciale ‘subsidio especial por desempleo’ aangenomen voor werklozen die geen recht meer hebben op een werkloosheidsuitkering. Het gaat om die werklozen die tussen 14 maart en 30 juni dit jaar geen recht meer hadden op een ‘prestación’.

Het is een speciale en uitzonderlijke uitkering die slechts voor 3 maanden geldt waar volgens de minister van Werkgelegenheid zo’n 250.000 werklozen gebruik van kunnen maken. 

Stierenvechters

Recent heeft de regering ook een speciale uitkering in het leven geroepen voor werknemers in de cultuur waaronder ook alle medewerkers in de wereld van het stierenvechten en festiviteiten met stieren vallen. Net zoals artiesten en acteurs kunnen stierenvechters ook gebruik maken van een speciale uitkering van 775 euro per maand.

Ga naar de inhoud