Nederlands kijkcijferkanon ‘The Masked Singer’ nu ook in Spanje

Nederlands kijkcijferkanon ‘The Masked Singer’ nu ook in Spanje
Beeld: Antena3

Nederlands kijkcijferkanon ‘The Masked Singer’ nu ook in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het van oorsprong Zuid-Koreaanse televisieprogramma ‘The Masked Singer’ is in Nederland dit jaar aan het tweede seizoen begonnen en is een kijkcijferkanon gebleken met bijna 3 miljoen televisiekijkers per aflevering. Vanaf woensdag 22.45 uur is het programma ook in Spanje te bekijken onder de naam ‘Mask Singer: adivina quién canta’ op Antena3 met als presentator Arturo Valls.

‘The Masked Singer’ werd in 2019 voor het eerst uitgezonden in Nederland en wist van 1,5 miljoen kijkers per aflevering uit te groeien naar bijna 3 miljoen kijkers per aflevering in het tweede seizoen in 2020. In Spanje hoopt men met ‘Mask Singer: adivina quién canta’ een soortgelijk succes te boeken maar dan vele miljoenen kijkers meer want Spanje is natuurlijk een land met veel meer inwoners.

‘Mask Singer: adivina quién canta’ wordt in Spanje uitgezonden op de commerciële zender Antena3 en staat onder leiding van Arturo Valls. De jury bestaat uit de zangeres Malú, acteur Jose Mota en de twee ‘Javiers’ zangers Javier Calvo en Javier Ambrossi. Net zoals in Nederland zal een groep bekende Spanjaarden gemaskerd de zangstrijd met elkaar aangaan.

De maskers (en uniformen) in Spanje zijn als volgt:

 • Cerdita (varkentje)
 • Monstruo (monster)
 • Camaleon (kamaleon)
 • Leon (leeuw)
 • Catrina (Catrina)
 • Girasol (zonnebloem)
 • Gamba (garnaal) 
 • Caniche (poedel)
 • Unicornio (eenhoorn)
 • Pavo Real (paauw)
 • Cuervo (raaf)
 • Pulpo (octopus)
Beeld: Antena3

Onder leiding van presentator Arturo Valls geven alle kandidaten, die verdeeld zijn in twee groepen bestaande uit 6 kandidaten, een zangoptreden. De deelnemers gaan gemaskerd in een uitbundig kostuum en worden hiernaar vernoemd. Voordat een deelnemer gaat optreden verschijnt er eerst een kort filmpje waarin hij of zij met een vervormde stem een aantal hints geeft over de eigen identiteit; niet alle hints die gegeven worden komen overeen. Vervolgens treedt de deelnemer gemaskerd op en zingt live voor het publiek en de jury. Dit zingen gebeurt zonder dat de stem vervormd wordt. De jury moet raden wie er in de kostuums zitten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.