Regering leent Spaanse luchtvaartmaatschappij 475 miljoen euro

Regering leent Spaanse luchtvaartmaatschappij 475 miljoen euro
Beeld: Air Europa

Regering leent Spaanse luchtvaartmaatschappij 475 miljoen euro

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl bekend is geworden dat de Nederlandse overheid uiteindelijk de KLM niet gaat ‘redden’ of helpen met een staatshulp van 3,4 miljard euro, heeft de Spaanse regering een uitzonderlijke lening van 475 miljoen euro goedgekeurd voor de Spaanse noodlijdende luchtvaartmaatschappij Air Europa.

Het gaat niet om het zomaar geven van geld maar om een lening van 475 miljoen euro die de Spaanse luchtvaartmaatschappij in zes jaar moet terugbetalen aan de Spaanse staat. Tijdens de ministerraad van dinsdag heeft men de ‘redding’ goedgekeurd bestaande uit een participatielening van 240 miljoen euro en een andere gewone lening van 235 miljoen euro.

Het is de eerste lening of redding die de Spaanse regering uitvoert door gebruik te maken van het Fonds ter ondersteuning van de solvabiliteit van strategische bedrijven (Fondo de Apoyo a la Solvencia de Empresas Estratégicas).

Air Europa stond op het punt overgenomen te worden voor 1 miljard euro door Iberia maar die overnameplannen zijn door de corona-crisis en de slechte situatie van Air Europa voorlopig in de ijskast gezet.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.