Twee Nederlanders met 545 marihuanaplanten in Altea aangehouden

Twee Nederlanders met 545 marihuanaplanten in Altea aangehouden
Beeld: Guardia Civil

Twee Nederlanders met 545 marihuanaplanten in Altea aangehouden

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De politie heeft bij een huiszoeking in een luxe chalet in Altea 545 marihuanaplanten met een gezamenlijke waarde van 87.000 euro gevonden. De agenten arresteerden de twee Nederlandse eigenaren van de woning met overdekte marihuanaplantage.

De Guardia Civil heeft twee Nederlandse mannen van 35 en 27 jaar aangehouden voor een misdrijf tegen de volksgezondheid en elektriciteitsfraude vanwege een illegale aansluiting op het het elektriciteitsnet en het hebben van meer dan de toegestane hoeveelheid marihuanaplanten voor eigen gebruik.

De politie startte afgelopen mei al met het onderzoek nadat ze informatie hadden ontvangen over een overdekte marihuanaplantage in een woning in een geïsoleerde wijk van Altea waardoor er geen argwaan bij de inwoners gewekt werd. Uiteindelijk kon de politie achter het adres komen en kon men met de huiszoeking starten.

In de kelder van de woning troffen de agenten in een droogkamer 545 marihuanaplanten aan van een soort met weinig bladeren en grote knoppen waardoor de teelt productiever en economisch veel voordeliger is. In dezelfde woning werden ook potten met 2 kilo knoppen (cogollos) gevonden. 

Volgens de politie heeft de marihuana een waarde van 87.000 euro en was de bestemming hiervan waarschijnlijk Nederland omdat de verkoopprijs in Nederland drie keer hoger is dan die in Spanje. De twee aangehouden Nederlands mannen zijn reeds voorgeleid en zijn in afwachting van het proces op vrije voeten gesteld.

Ga naar de inhoud