Vrouw overleden bij ‘El Saltillo’ of de Caminito del Rey van de Axarquía

Vrouw overleden bij ‘El Saltillo’ of de Caminito del Rey van de Axarquía
Beeld: Twitter

Vrouw overleden bij ‘El Saltillo’ of de Caminito del Rey van de Axarquía

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Een week na de heropening van de ‘El Saltillo’ wandeltocht bij Canillas de Aceituno in de Axarquia regio van de provincie Málaga, is een vrouw om het leven gekomen nadat ze zo’n 50 meter naar beneden is gevallen in de kloof van de rivier Almanchares. Op maandag 26 oktober werd de nieuwe hangbrug van de zogenaamde andere Caminito del Rey geopend waarna het elke dag druk is geweest met wandelaars.

Volgens de kranten is het slachtoffer een 50 tot 60 jarige vrouw die samen met haar partner de recent heropende wandeling maakte. Bij de ‘barranco del río Almanchares’ ging het echter mis en gleed ze uit waardoor ze zo’n 50 meter naar beneden viel en ter plaatse overleed.

Diverse reddingswerkers van de Equipo de Rescate e Intervención en Montaña (EREIM) van de Guardia Civil moesten eraan te pas komen om bij het lichaam van de vrouw te komen wat later met behulp van een helikopter werd geborgen.

Na de opening van de ‘El Saltillo’ op maandag 26 oktober is het erg druk geworden bij dit wandelpad. Het is echter de eerste keer dat iemand op deze plaats komt te overlijden. Een 80-jarige vrouw raakte eerder echter wel aan haar enkel gewond tijdens de wandeling.

De ‘El Saltillo’ is onderdeel van de Gran Senda de Málaga die bestaat uit 35 etappes van in totaal 745 km in negen comarcas en 57 gemeenten. Deze lange wandelroute gaat door de drie nationale parken, drie natuurparken, twee natuurreservaten en drie natuurgebieden en in feite verbonden met de Camino Mozárabe de Santiago (GR 245) en de Europese (GR–92 E-12) die helemaal langs de Middellandse Zee gaat tot in Griekenland.

Ga naar de inhoud