De beste kaas ter wereld komt dit jaar uit Spanje

De beste kaas ter wereld komt dit jaar uit Spanje
Beeld: Quesos y Besos

De beste kaas ter wereld komt dit jaar uit Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Spanje wint steeds meer titels wat betreft gastronomie. Recent werd de beste olijfolie ter wereld gekozen en werd ook de beste wijn ter wereld gekozen, beiden afkomstig uit Spanje. Maar nu is ook de beste kaas ter wereld gekozen en ook die komt volgens de 250 experts in de jury van de World Cheese Awards uit Spanje.

De geitenkaas Olavidia van de kaasmakers Quesos y Besos (kazen en kussen) uit Jaén (Andalusië) is gekozen tot de beste kaas ter wereld. Op 3 november werd dat door de The Guild of Fine Food tijdens de gala en prijsuitreiking in Oviedo (Asturië) bekend gemaakt waarmee de Spaanse geitenkaas in de 33e editie uit 4.000 kazen uit 47 landen op 5 continenten als beste werd gekozen.

Olavidia was eerder ook al gekozen tot beste kaas van Spanje maar nu mogen Silvia Peláez en Paco Romero van de kaasfabriek (quesería) ‘Quesos y Besos’ uit Guarromán (Jaén) zich ook de beste kazenmakers ter wereld noemen. De Andalusische geitenkaas wist uiteindelijk de laatste 16 finalisten achter zich te laten. De geitenkaas (300g) is op de website van ‘Quesos y Besos’ voor 9,65 euro te koop

Olijfolie

Zoals eerder vermeld heeft Spanje sinds kort ook de beste olijfolie ter wereld, net zoals de beste kaas ter wereld ook afkomstig uit Jaén. Het gaat om om de ‘aceite de oliva virgen extra de Olibaeza Premium Picual’​.

Wijn

En ook de beste wijn ter wereld komt blijkbaar uit Spanje, te weten de rode wijn ‘Castillo Ygay Gran Reserva Especial 2010’ van de bodega Marqués de Murrieta uit Logroño in de wijnstreek bij uitstek, La Rioja. Prijs voor een 0,75 liter fles wijn is 195 euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.