Lees de Carmen Mola boeken van de drie mannelijke schrijvers in het Nederlands

Lees de Carmen Mola boeken van de drie mannelijke schrijvers in het Nederlands
Beeld: Carmen Mola deel 1 & 2

Lees de Carmen Mola boeken van de drie mannelijke schrijvers in het Nederlands

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Wellicht heb je al gehoord over de problematiek die is ontstaan rondom de Spaanse schrijfster Carmen Mola. Zij wist recent in eigen land de 70e Premio Planeta te winnen voor haar laatste boek ‘La Bestia’ maar bij de uitreiking verraste de schrijfster iedereen. Carmen Mola bleek namelijk een collectief pseudoniem te zijn voor drie mannelijke schrijvers wiens boeken ook in het Nederlands te lezen zijn.

Bij de 70e Premio Planeta, een prestigieuze boekenprijs in Spanje, kreeg de schrijfster Carmen Mola voor het boek ‘La Bestia’ de hoofdprijs. Toen deze echter op het podium opgehaald werd stonden er plots drie mannen. Het gaat om Jorge Díaz, Agustín Martínez en Antonio Mercero. Zij gaven meteen toe dat zij verantwoordelijk zijn voor de Carmen Mola boeken.

Op woensdag gaven ze in het populaire Spaanse tv-programma El Hormiguero toe dat ze er een beetje een potje van gemaakt hebben en eigenlijk nooit verwacht hadden een prijs te winnen. De naam kozen ze omdat drie auteurs op een boek volgens hen niet kon en dus bedachten ze in een bar het pseudoniem Carmen. De achternaam Mola kwam omdat een van hen zei ‘Mola’ wat zoiets betekent als leuk, cool. Carmen Mola was geboren.

Er zijn tot nu toe drie boeken met hoofdinspecteur Elena Blanco in de hoofdrol van Carmen Mola verschenen in het Spaans: ‘La novia gitana 1’ in 2018; ‘La novia gitana 2’ in 2019 en ‘La novia gitana 3’ (La nena) in 2020. La Bestia is het nieuwste boek dat binnenkort op 4 november 2021 in Spanje is verschenen. De eerste twee boeken zijn ook in het Nederlands te lezen. In februari 2022 wordt het derde deel ‘Het jaar van het varken‘ in het Nederlands verwacht. Wanneer deel vier vertaald wordt is nog niet bekend.

Elena Blanco 1 – De zigeunerbruid

De zigeunerbruid van Carmen Mola, het eerste boek met Elena Blanco, is een macabere literaire thriller over twee gruwelijk vermoorde bruiden en een veroordeelde dader die mogelijk niet de juiste is. Het boek heeft hoofdinspecteur Elena Blanco in de hoofdrol en het is een gruwelijk spannende thriller.

In De zigeunerbruid verdwijnt Susana Macaya na haar vrijgezellenfeest. Haar lichaam wordt twee dagen later gevonden, haar tutu doordrenkt met bloed. Even wordt gedacht dat de aanstaande bruid nog leeft, tot blijkt dat het een made is die uit haar oogkas kruipt. De even kleurrijke als ervaren inspecteur Elena Blanco ontdekt dat Susana’s zus Lara zeven jaar geleden op dezelfde vreselijke wijze aan haar einde kwam, ook op de vooravond van haar huwelijk. De moordenaar van Lara zit momenteel echter zijn straf uit.

Twee gruwelijk vermoorde bruiden, een veroordeelde dader die mogelijk niet de juiste is en een inspecteur die achtervolgt wordt door een diep persoonlijk trauma. De zigeunerbruid is een macabere, bijzonder scherp en snel geschreven literaire thriller van een van de belangrijkste Spaanse thrillerauteurs van dit moment. Lees meer informatie of koop het boek HIER. 

Elena Blanco 2 – Het duistere net

In Het duistere net van Carmen Mola, het tweede boek met Elena Blanco, wordt een onderzoek naar een machtig crimineel netwerk wel heel persoonlijk als er een verband wordt gelegd met een verdwijning. Het duistere net, de tweede thriller van Carmen Mola met hoofdinspecteur Elena Blanco in de hoofdrol, is een gruwelijke thriller voor de lezers van Karin Slaughter en Helen Fields.

Op een hete zomerdag doet inspecteur Elena Blanco een inval in een woning. In de kamer van de tienerzoon doet ze een schokkende ontdekking: de jongen kijkt online naar een live uitgezonden wreed schouwspel, samen met talloze anonieme toeschouwers. Wie zit hierachter?

Elena is al maanden bezig om de machtige criminele organisatie op te rollen die verantwoordelijk lijkt voor deze en nog veel meer extreme beelden. Maar kan ze de weg vinden in de donkerste krochten van het internet en houdt dit macabere complot verband met de verdwijning van haar zoon, die al jaren wordt vermist? Want waar is Lucas? Wie is hij nu? En welke grenzen is Elena bereid te overschrijden? Lees meer informatie of koop het boek HIER.

Ga naar de inhoud