Levende tijgerpython van drie meter en acht kilo gevonden in Málaga (video)

Levende tijgerpython van drie meter en acht kilo gevonden in Málaga (video)
Beeld: Policía Local Málaga

Levende tijgerpython van drie meter en acht kilo gevonden in Málaga (video)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – De lokale politie van Málaga heeft samen met de afdeling natuur-boswachters een drie meter en acht kilo zware ‘Phyton molurus’ slang verwijderd. Het gaat om een exemplaar van een tijgerpython die door een buurtbewoner nabij de MA-3111 weg gevonden werd en door de agenten van de Policía Local en de Grupo de Protección de la Naturaleza werd gevangen. 

Een wandelaar zag langs de MA-3111 weg tussen Olias en Colmenar een slang die volgens hem te groot was om inheems te zijn. Daarop belde hij de politie die meteen op onderzoek uitging en de slang opgerold tussen de struiken vond. Toen een agent echter de slang bij zijn kop wilde pakken rolde deze zich op en had de agent geen grip meer op het reptiel.

Meteen begon een andere medewerker aan de staart van de slang te trekken om de kracht weg te halen. Toen de drie meter en acht kilo zware slang onder controle was, werd deze in een grote bak gedaan waarbij het reptiel opnieuw weerstand bood.

Nadat de slang was gevangengenomen, werd deze overgebracht naar het gemeentelijke dierenopvangcentrum waar de toestand van het reptiel werd geanalyseerd en haar gewicht, acht kilogram, werd bepaald.

Het is nog onduidelijk hoe de tijgerpython langs de regionale weg is beland. Is het reptiel ontsnapt of is deze daar gedumpt door de eigenaar? Er komen veel sangen voor in Spanje waaronder ook enkele giftige maar een tijgerpython hoort daar niet bij.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.