Nieuwe Catalaanse traditionele ‘poepers’ bekend gemaakt (2021)

Nieuwe Catalaanse traditionele ‘poepers’ bekend gemaakt (2021)
Beeld: caganer.com

Nieuwe Catalaanse traditionele ‘poepers’ bekend gemaakt (2021)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De caganers makers van Caganer.com hebben de nieuwe collectie bekend gemaakt van traditionele poepers. Elk jaar komen er nieuwe schijtende beeldjes bij die onder de kerstboom geplaatst kunnen worden. Ook dit jaar weer enkele bekendheden zoals de Amerikaanse vice-president Kamala Harris, Tina Turner, Andy Warhol, James Bond, Indiana Jones, Leo Messi met Frans shirt en de personages uit The Squid Game.

In Catalonië kun je op de Kerstmarkten in de stalletjes de typische poepers zien. Ook op de website van Caganer.com en in fysieke winkels kun terecht voor de grappige figuurtjes genaamd ‘caganers’. De traditionele caganers worden elk jaar afgewisseld met de hedendaagse poepers met de figuurtjes van nationale en internationale bekendheden.

De eerste keer dat je deze figuurtjes ziet weet je niet meteen waar het over gaat en denk je dat iedereen gek is geworden. Het gaat namelijk om een klein figuurtje die in de kerststal gezet wordt maar die al zittend zit te poepen (boeren zouden zo een betere oogst moeten krijgen in het nieuwe jaar). 

Er zijn dus traditionele caganers te vinden zoals een caganer met Catalaanse barretina (rode muts) maar er zijn ook grappige schijters te vinden zoals van bekende artiesten, sporters, presidenten en andere politici en zelfs de Paus. Elk jaar worden er nieuwe caganers bedacht en ook dit jaar zijn er enkele nieuwe poepende bekendheden bijgekomen.

Net zoals in het eerste corona-jaar zijn er ook dit jaar weer figuurtjes met mondkapjes (mascarillas) die op de gezichten van veel reeds bestaande caganers geplaatst zijn, helemaal van deze tijd dus en ongetwijfeld een collectors item voor wie een vitrine vol heeft met Catalaanse poepers.

Ga naar de inhoud