Nieuwe Catalaanse traditionele ‘poepers’ bekend gemaakt (2022)

Nieuwe Catalaanse traditionele ‘poepers’ bekend gemaakt (2022)
Beeld: @caganers / facebook

Nieuwe Catalaanse traditionele ‘poepers’ bekend gemaakt (2022)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De caganers-makers van Caganer.com hebben de nieuwe collectie bekend gemaakt van traditionele poepers. Elk jaar komen er nieuwe schijtende beeldjes bij die onder de kerstboom geplaatst kunnen worden. Ook dit jaar weer enkele bekendheden zoals de Oekraïense president Zelenski, FC Barcelona speler Lewandowski, PP-leider Feijoo, de Duitse bondskanselier Scholz,  een vernieuwde Carlos III en Eleven uit Stranger Things.

In Catalonië kun je op de Kerstmarkten in de stalletjes de typische poepers zien. Ook op de website van Caganer.com en in fysieke winkels kun je terecht voor de grappige figuurtjes genaamd ‘caganers’. De traditionele caganers worden elk jaar afgewisseld met de hedendaagse poepers met de figuurtjes van nationale en internationale bekendheden.

De eerste keer dat je deze figuurtjes ziet weet je niet meteen waar het over gaat en denk je dat iedereen gek is geworden. Het gaat namelijk om een klein figuurtje die in de kerststal gezet wordt maar die al zittend zit te poepen (boeren zouden zo een betere oogst moeten krijgen in het nieuwe jaar). 

Er zijn dus traditionele caganers te vinden zoals een caganer met Catalaanse barretina (rode muts) maar er zijn ook grappige schijters te vinden zoals van bekende artiesten, sporters, presidenten en andere politici en zelfs de Paus. Elk jaar worden er nieuwe caganers bedacht en ook dit jaar zijn er enkele nieuwe poepende bekendheden bijgekomen.

Dit jaar zijn er ook kerstbal-caganers voor in de kerstboom en doe-het-zelf pakketten waarbij je zelf de caganer kunt beschilderen. Er zijn ook schaak-caganers dit jaar. Bekijk ze allemaal HIER op de website.

  • caganer1
  • caganer2
  • caganer3
  • caganer4
  • caganer5
Ga naar de inhoud