Search
menu
Search

Dit wordt de lage-emissiezone van de stad Torremolinos in 2024

Dit wordt de lage-emissiezone van de stad Torremolinos in 2024
Beeld: via canva.com & Google Maps

Dit wordt de lage-emissiezone van de stad Torremolinos in 2024

De gemeente Torremolinos heeft een lage-emissiezone ingesteld voor het centrum van de kustplaats. De speciale zone waar automobilisten toegang tot kan krijgen afhankelijk van het milieulabel van het voertuig behelst de straten Río Bergantes, de avenue Isabel Manoja, het plein Costa del Sol en de straat Hoyo.

Het gemeentebestuur van Torremolinos zal in de komende weken een ‘Zona de Bajas Emisiones’ (ZBE) invoeren, in overeenstemming met de richtlijnen van de Europese Unie om geluidshinder en luchtvervuiling in steden met meer dan 50.000 inwoners te verminderen. 

Om dit te bereiken, zal het gemeentebestuur een zone in het centrum van Torremolinos afbakenen waar alleen de efficiëntste voertuigen toegang toe zullen hebben. Het doel is om de luchtvervuiling in de meest verzadigde zones door privévervoer met maximaal 40% te verminderen.

Om toegang te krijgen tot de lage-emissiezone in Torremolinos, moet je een milieusticker hebben die door de Spaanse verkeersdienst DGT is uitgegeven. Deze stickers worden toegekend aan voertuigen op basis van hun emissieniveau.

De lage-emissiezone van Torremolinos zal vanaf 1 januari 2024 bestaan uit een deel van de calle Hoyo (tussen Eduardo Aguilera en Maestra Miret), de calle Río Aranda, Eduardo Aguilera, Maestra Miret, de avenida de los Manantiales (tussen de plaza Picasso en de avenida de Isabel Manoja), de ramal de los Manantiales, de calle Río Salazar, Río Arba, Río Subordán, Madre del Buen Consejo, een deel van de calle María Barrabino en de calle Río Mesa.

De lage-emissiezone is vanaf 1 januari 2024 alleen toegankelijk voor voertuigen met een milieusticker. Voertuigen met milieustickers 0, ECO en C mogen zonder beperking door de zone rijden. Voertuigen met de milieusticker B mogen alleen tussen 21:00 uur en 08:00 uur door de zone rijden, of op elk moment van de dag als ze naar een laad- en loszone, een eigen parkeerplaats of een openbare parkeergarage gaan, of om toegang te krijgen tot een hotel. Voertuigen zonder milieusticker mogen in geen geval door de zone rijden, tenzij ze een uitdrukkelijke toestemming van de gemeente hebben.

  • torremolinos1
  • torremolinos2
Ga naar de inhoud