Search
menu
Search

Amazon bouwt datacenters in Aragón en plaatst zonnepanelen in Sevilla

Oeps ... foto ontbreekt!

Amazon bouwt datacenters in Aragón en plaatst zonnepanelen in Sevilla

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – Amazon gaat in 2020 drie datacenters bouwen in de autonome regio Aragón. Het gaat om het project Amazon Web Services (AWS) in Villanueva de Gállego en El Burgo de Ebro (Zaragoza) en een logistiek centrum in Plhus (Huesca). In totaal investeert Amazon 2 miljard euro en creëert het online warenhuis tussen de 550 en 800 nieuwe banen.

In de gemeente Plhus in de provincie Huesca komt op een terrein van 157.727 m2 een logistiek centrum met datacenter te staan terwijl er twee datacenters geopend worden op een 117.698 m2 groot terrein in Villanueva de Gállego en op een 152.627 m2 terrein in El Burgo de Ebro, beiden in de provincie Zaragoza.

Amazon heeft beloofd deze nieuw te bouwen centra 100% gebruik te laten maken van hernieuwbare energie waarmee Amazon hoopt de uitstoot van CO2 met 88% te verminderen.

Het AWS-project in Aragon maakt deel uit van het expansieproces van het bedrijf dat na analyse van verschillende locaties en na een studie van alternatieven heeft gekozen voor Aragon om een ​​nieuwe diensten regio te promoten, rekening houdend met bestaande milieurisico’s, kosten, nabijgelegen infrastructuur en beschikbaar oppervlakte.

Sevilla

In de provincie Sevilla wil Amazon daarnaast een zonnepanelenpark openen om 149 megawatt aan hernieuwbare energie te kunnen produceren voor o.a. de datacenters in Aragón. De aanleg van een nieuw zonnepanelenpark heeft alles te maken met de Amazon Climate Pledge waarmee de Amerikaanse gigant in 2014 de uitstoot van CO2 wil neutraliseren.

Het zonnepanelenpark in Sevilla zal per jaar 300.000 megawatt gaan produceren voor de Amazon Web Services in Aragon en de logistieke centra die Amazon in Spanje heeft. Het is het eerste zonnepanelen project dat Amazon aanlegt in Spanje maar het voegt zich bij de 70 soortgelijke parken die het bedrijf heeft op de wereld.

Ga naar de inhoud