Amazon bouwt datacenters in Aragón en plaatst zonnepanelen in Sevilla

Amazon bouwt datacenters in Aragón en plaatst zonnepanelen in Sevilla
Beeld: 123rf

ZARAGOZA – Amazon gaat in 2020 drie datacenters bouwen in de autonome regio Aragón. Het gaat om het project Amazon Web Services (AWS) in Villanueva de Gállego en El Burgo de Ebro (Zaragoza) en een logistiek centrum in Plhus (Huesca). In totaal investeert Amazon 2 miljard euro en creëert het online warenhuis tussen de 550 en 800 nieuwe banen.

In de gemeente Plhus in de provincie Huesca komt op een terrein van 157.727 m2 een logistiek centrum met datacenter te staan terwijl er twee datacenters geopend worden op een 117.698 m2 groot terrein in Villanueva de Gállego en op een 152.627 m2 terrein in El Burgo de Ebro, beiden in de provincie Zaragoza.

Amazon heeft beloofd deze nieuw te bouwen centra 100% gebruik te laten maken van hernieuwbare energie waarmee Amazon hoopt de uitstoot van CO2 met 88% te verminderen.

Het AWS-project in Aragon maakt deel uit van het expansieproces van het bedrijf dat na analyse van verschillende locaties en na een studie van alternatieven heeft gekozen voor Aragon om een ​​nieuwe diensten regio te promoten, rekening houdend met bestaande milieurisico’s, kosten, nabijgelegen infrastructuur en beschikbaar oppervlakte.

Sevilla

In de provincie Sevilla wil Amazon daarnaast een zonnepanelenpark openen om 149 megawatt aan hernieuwbare energie te kunnen produceren voor o.a. de datacenters in Aragón. De aanleg van een nieuw zonnepanelenpark heeft alles te maken met de Amazon Climate Pledge waarmee de Amerikaanse gigant in 2014 de uitstoot van CO2 wil neutraliseren.

Het zonnepanelenpark in Sevilla zal per jaar 300.000 megawatt gaan produceren voor de Amazon Web Services in Aragon en de logistieke centra die Amazon in Spanje heeft. Het is het eerste zonnepanelen project dat Amazon aanlegt in Spanje maar het voegt zich bij de 70 soortgelijke parken die het bedrijf heeft op de wereld.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
leo

Koop nooit wat bij Amazon wel bij Ebay en daar krijg je gewoon je geld terug of wordt het produkt opnieuw verzonden. Ebay is daarnaast ook stukken goedkoper dan Amazon.

opa

alles wat we tot nu toe bij amazon gekocht hebben is geleverd, – op tijd – en alles goed, ook een keer met een retour, verliep zonder probleem. Amazon is ok wat mij betreft, en heel gemakkelijk. We bestellen het vanuit thuis, dag en nacht, hoeven nergens naar toe, we vergelijken alles met de winkels hier en krijgen een goede prijs, soms goedkoper, soms iets duurder, maar alles staat zeer goed aangegeven op de website. Ja ik ben een fan.

Peter Jasper

Waarschuwing
Amazon is een schijf tussen een koper en een verkoper. Zoals ik bij ondervinding heb vindt Amazon zich niet verantwoordelijk als het gekochte materiaal niet wordt afgeleverd. Dan ben je je geld gewoon kwijt. Deze houding is zo minderwaardig dat ik heb besloten niets meer bij hun te kopen.

Kees

Helemaal met je eens Peter. Hetzelfde is mij ook over komen.Gewoon belachelijk!!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Door op ‘Versturen’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring en geef je ons toestemming om dagelijks een nieuwsbrief met het actuele Spanje nieuws te sturen. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief.