Search
menu
Search

Gezochte Colombiaan biecht moord op vermiste Spaanse vrouw in Valencia op

Oeps ... foto ontbreekt!

Gezochte Colombiaan biecht moord op vermiste Spaanse vrouw in Valencia op

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De zoektocht naar de verdachte van de verdwijning van de 25-jarige uit Manuel in de provincie Valencia komende Marta Calvo is ten einde. De 37-jarige verdachte Colombiaan heeft zichzelf aangegeven bij de politie en opgebiecht dat hij Marta heeft vermoord en in stukken heeft gesneden. De delen van het lichaam van de 35-jarige Valenciaanse heeft hij daarna in verschillende containers gedumpt. De politie gelooft dat verhaal echter niet. 

De 25-jarige Marta Calvo wordt bijna een maand vermist nadat ze op 7 november naar een blind date was gegaan. Elke stap die Marta deed meldde ze aan haar moeder die op Mallorca woont maar sinds 7 november 5.55 uur werd niets meer van Marta vernomen. Meteen werd gestart met een grote zoektocht naar zowel de 25-jarige vrouw als de man waarmee ze een date had.

De 37-jarige Colombiaan Jorge Ignacio P.J. werd door de politie vanaf het begin gezien als de hoofdverdachte in deze nieuwe verdwijningszaak. Maar elk spoor naar de Columbiaan ontbrak. Honderden vrijwilligers en professionals hebben gedurende bijna een maand tevergeefs gezocht naar Marta maar nu blijkt dat ze dood is.

De verdachte heeft zichzelf namelijk niet alleen aangegeven bij de politie in Carcaixent (Valencia) maar ook opgebiecht dat hij het lichaam van de 25-jarige Marta in stukken heeft gezaagd en in verschillende afvalzakken in meerdere containers heeft gedumpt. De politie geloofd dat verhaal echter nog niet en meent dat de verdachte tijd probeert te rekken dus de zoektocht naar Marta wordt voortgezet.

Drie weken geleden verdween ook een 19-jarige vrouw op nog geen 9,5 km van het dorp Manuel waar ook Marta verdween. De politie legt echter geen link tussen beide verdwijningszaken en denkt dat de nu aangehouden verdachte alleen iets te maken heeft met de verdwijning van de 25-jarige Marta.

Ga naar de inhoud