Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe annuleert 155 treinen vanwege staking

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
123rf
Beeld: 123rf

MADRID – Op donderdag 5 december gaat het personeel bij de Spaanse spoorwegen staken en dus heeft de spoorwegmaatschappij Renfe 155 treinen geannuleerd. Het gaat daarbij om de AVE (hogesnelheidstreinen), larga distancia (lange afstandstreinen) en media distancia (middellange afstandstreinen). De staking valt samen met het begin van de ‘puente de la constitución’ vakantieperiode.

Op donderdag zullen er 265 AVE hogesnelheidstreinen en lange afstandstreinen rijden wat 90% is van de oorspronkelijk 293 geplande treinen. Men houdt er rekening mee dat zo’n 6.000 passagiers te maken krijgen met de annuleringen van 28 treinen vanwege de staking van het personeel.

Wat betreft de middellange afstandstreinen zullen er 215 van de geplande 342 treinen rijden wat 63% is van het totaal. Vanwege het annuleren van 127 treinen krijgen zo’n 5.250 passagiers te maken met de gevolgen van de staking van het personeel.

Wat betreft de cercanías (regionale of korte afstandstreinen) dient men 75% van de treinen te laten rijden tijdens het spitsuur en 50% daarbuiten.

Het personeel van Renfe gaat verschillende keren vier uur achter elkaar staken, te weten van 00.00 tot 04.00 uur, van 11 tot 15 uur en van 20 tot 24 uur.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.