Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe annuleert 155 treinen vanwege staking

123rf
Beeld: 123rf

MADRID – Op donderdag 5 december gaat het personeel bij de Spaanse spoorwegen staken en dus heeft de spoorwegmaatschappij Renfe 155 treinen geannuleerd. Het gaat daarbij om de AVE (hogesnelheidstreinen), larga distancia (lange afstandstreinen) en media distancia (middellange afstandstreinen). De staking valt samen met het begin van de ‘puente de la constitución’ vakantieperiode.

Op donderdag zullen er 265 AVE hogesnelheidstreinen en lange afstandstreinen rijden wat 90% is van de oorspronkelijk 293 geplande treinen. Men houdt er rekening mee dat zo’n 6.000 passagiers te maken krijgen met de annuleringen van 28 treinen vanwege de staking van het personeel.

Wat betreft de middellange afstandstreinen zullen er 215 van de geplande 342 treinen rijden wat 63% is van het totaal. Vanwege het annuleren van 127 treinen krijgen zo’n 5.250 passagiers te maken met de gevolgen van de staking van het personeel.

Wat betreft de cercanías (regionale of korte afstandstreinen) dient men 75% van de treinen te laten rijden tijdens het spitsuur en 50% daarbuiten.

Het personeel van Renfe gaat verschillende keren vier uur achter elkaar staken, te weten van 00.00 tot 04.00 uur, van 11 tot 15 uur en van 20 tot 24 uur.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
opa

Het personeel krijgt hierdoor wel veel aandacht (bij treinreizigers, mij en alle autobezitters die toch nooit met de trein gaan kan het niet schelen), maar de bestaande treinreizigers zullen nu dus opnieuw de auto pakken, en de volgende keer weer.

Op termijn – Dag baan!

Piet Paëlla

Bah, wat een misselijke actie om dat uitgerekend tijdens deze belangrijke feestdagen te doen.
Duivels en laf….

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.