Het Spaanse woord of zin van de dag (155)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (155)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Vrijdag 4 december

El viernes 4 de diciembre 2020
uitspraak: el bjernes kwatro de dicjembre (slissende c) dosmielbeente

Cada viernes un ejercicio – uitspraak: kada bjernes oen egercicio (slissende c) Elke vrijdag een oefening. En maandag krijg je de antwoorden op de oefening.

Oefening, omdat ik veel examens nakijk van enthousiaste cursisten en natuurlijk tijdens mijn LIVE lessen merk ik dat de voorzetsels best moeilijk zijn in het Spaans, vandaar deze oefening.

Vertaal deze zinnen. En vul in A / EN / POR / PARA sommige kunnen meerdere keren ingevuld worden. Maandag geef ik meer uitleg hierover.

  1. Estoy ………………la playa
  2. Voy ……………la farmacia
  3. Cuánto cuesta alquilar la bicicleta……………hora?
  4. Tengo un regalo ………………ti.
  5. Estamos …………….. el centro de la ciudad.
  6. Vamos …………….la plaza.

Te deseo un buen fin de semana (uitspraak: te deseo oen bween (slissende z) fin de semana) – Ik wens je een fijn weekend.

Ga naar de inhoud