Nederlanders en Belgen opgepakt voor grootschalige wietteelt Barcelona

Nederlanders en Belgen opgepakt voor grootschalige wietteelt Barcelona
Beeld: Policia Nacional

Nederlanders en Belgen opgepakt voor grootschalige wietteelt Barcelona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Spaanse politie heeft samen met de Nederlandse en Belgische politie en agenten van Europol bij een internationale politieactie 19 verdachten opgepakt in de omgeving van Barcelona, in Nederland en in België. Het gaat om een organisatie die geleid werd door de Nederlands verdachten waarbij ook Belgen betrokken waren terwijl de in Spanje opgepakte verdachten uit Albanië komen.

In totaal hebben de verschillende politie eenheden in de eerder genoemde landen 19 verdachten aangehouden waarvan veertien in Spanje, vier in Nederland en een in België. 

Er werden verder door de circa 300 agenten van de Nederlandse, Belgische en Spaanse politie in samenwerking met Europol 63 huiszoekingen verricht waarbij men 34.000 wietplanten, 467 kilo wiet, 1,5 kilo speed, 14 auto’s, 20.000 euro contant geld en een pistool in beslag namen. 

De organisatie wordt door de politie als zeer professioneel omschreven aangezien ze zeer geavanceerde wietplantages hadden in loodsen en woningen die afgelegen lagen en daardoor moeilijk bereikbaar waren en geen aandacht trokken.

Het epicentrum van deze internationale organisatie was te vinden in Barcelona maar er wordt ook gesproken over Nederlanders in Tarragona en op Ibiza die betrokken zijn bij deze organisatie.

Ga naar de inhoud