Storm Dora raast over Spanje met sneeuw, wind en ruwe zee

Storm Dora raast over Spanje met sneeuw, wind en ruwe zee
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Storm Dora zorgt voor veel problemen wat betreft het weer in veel delen van Spanje. In het noorden maar ook rondom Granada, de Pyreneeën en in het midden van het land is er sneeuw gevallen waardoor de sneeuwschuivers aan het werk moesten terwijl langs de kust in noord en noordwest Spanje maar ook langs de Middellandse Zee in bv. de provincie Alicante en de Balearen eilanden er sprake is van een hevige wind met een wilde zee met golven tot wel 14 meter op sommige plaatsen aan de Atlantische Oceaan.

Storm Dora raast over praktisch heel Spanje en alleen Extremadura en de Canarische Eilanden blijven bespaart van de invloed van deze storm. In het noordwesten van het land aan de kust van Galicië heeft de Spaanse weerdienst Aemet een rood weeralarm gegeven vanwege de enorm wilde zee met hoge golven die op sommige plaatsen tot 14 meter hoog kunnen worden.

Verder langs de hele Atlantische Oceaankust zoals in Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland in het noorden van het land geldt een oranje weeralarm vanwege de wilde zee en windsnelheden tot 105 km/uur. 

Maar naast de wind en de wilde zee hebben veel gebieden in Spanje ook te maken met de sneeuw. In Galicië  hebben veel gebieden een oranje of geel weeralarm gekregen vanwege de sneeuwval. Dat geldt ook voor het binnenland van Spanje zoals in de Madrid regio waar vanaf 900 meter 5 cm sneeuw is gevallen.

Verder zijn er op vrijdag gele weeralarmen vanwege de sneeuw in Cuenca, Albarracín en de Maestrazgo regio in het zuiden van de autonome regio Aragón. In het noorden van de Aragón regio zoals in de provincie Huesca en dus de Pyreneeën hebben de skistations en omliggende dorpen en steden te maken gehad met de eerste echte sneeuwval waardoor de straten en wegen sneeuwvrij gemaakt moesten worden door de sneeuwschuivers.

Die sneeuwval in de bergen is ook te merken in de regio Navarra en de provincie Lerida in Catalonië. Maar ook in het zuiden, om precies te zijn in de provincie Granada, heeft men te maken met de sneeuw en gelden op veel plaatsen een oranje weeralarm vanwege de harde windstoten en een geel weeralarm vanwege de sneeuwval.

Aan de Costa del Sol, Costa de Almería, Costa Tropical en Costa de la Luz heeft men ook gele en oranje weeralarmen uitgegeven voor de wilde zee en harde wind. Dat geldt ook voor de kust van de provincie Alicante en Valencia en voor de Balearen eilanden waar men ook te maken heeft met harde windvlagen.

Verwacht wordt dat met name in het noorden en noordwesten het slechte weer als gevolg van storm Dora het hele weekend voor problemen kan zorgen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.