Catalaanse regering schuldig aan voortrekkerij Catalaanse op Spaanse politie met vaccinatie

Catalaanse regering schuldig aan voortrekkerij Catalaanse op Spaanse politie met vaccinatie
Beeld: @NavarraTV / twitter

Catalaanse regering schuldig aan voortrekkerij Catalaanse op Spaanse politie met vaccinatie

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Het regionale Hooggerechtshof in Catalonië heeft de regionale overheid van Catalonië schuldig bevonden aan voortrekkerij wat betreft de corona-vaccinatie van politieagenten in de regio. Het gaat daarbij om het feit dat agenten van de Catalaanse politie eenheid Mossos d’Esquadra eerder gevaccineerd werden dan hun collega agenten van de ‘Spaanse’ Policía Nacional en Guardia Civil die gestationeerd zijn in Catalonië.

Het Tribunal Superior de Justicia de Cataluña (TSJC) spreekt over een ‘ongerechtvaardigde’ en ‘discriminerende’ behandeling tijdens de eerste weken van de corona-vaccinatie in de regio Catalonië van Catalaanse politieagenten en Spaanse politieagenten. Het gaat om de eerste periode van 2021 toe men recent met de vaccinatie van de politie was begonnen in Spanje.

Het waren de verenigingen Jucil van de Guardia Civil en Jupol van de Policía Nacional die deze ongelijkmatige behandeling naar de rechter brachten. Het ontbrak tijdens de eerste weken van de vaccinatiecampagne aan ‘initiatief’ van de regionale Volksgezondheid afdeling Conselleria de Salut van de Generalitat de Catalunya om agenten van de ‘Spaanse’ politie eenheden te vaccineren. Dit terwijl de collega’s van de Catalaanse politie wel gevaccineerd werden.

Het Hooggerechtshof heeft de regionale overheid nu de opdracht gegeven om de huidige vaccinatie op gelijke voet voort te zetten, dat wil zeggen dat alle politieagenten in Catalonië gelijk behandeld worden wat betreft de vaccinatie tegen Covid-19.

Ga naar de inhoud