Twee keer zoveel Tesla’s verkocht in Spanje

Twee keer zoveel Tesla’s verkocht in Spanje
Beeld: Tesla Spain

Twee keer zoveel Tesla’s verkocht in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het definitieve aantal verkochte Tesla auto’s in Spanje in 2019 is nog niet bekend maar feit is dat dankzij de goedkopere Model 3 er in drie maanden tijd bijna net zoveel Tesla’s verkocht werden dan in de afgelopen twee jaar. Model 3 heeft prijzen vanaf 50.000 euro en wordt in Spanje sinds februari 2019 verkocht.

In het eerste trimester van 2019 werden er 589 Tesla’s verkocht in Spanje wat toen 89% was van alle elektrische auto’s die het bedrijf verkocht de afgelopen twee jaar.  Van de verkochte Tesla’s in het eerste trimester waren er 545 (93%) van Model 3.

Gedurende de eerste tien maanden van 2019 werden er in Spanje 8.279 elektrische auto’s verkocht. Daarvan waren er volgens de Vereniging van Autofabrikanten Anfac 1.454 Tesla Model 3 auto’s, 1.334 Nissan Leaf modellen en 947 Renault Zoe.

Ter vergelijking, in Nederland werden tot eind december vorig jaar 29.969 Tesla Model 3 verkocht. In België waren dat tot eind december 3.690 Tesla’s (niet bekend hoeveel Model 3).

Tesla verdiende in 2019 in Spanje 32 miljoen euro (tot en met oktober) met de verkoop van de duurdere S en X modellen en Model 3. De in Spanje verkochte Tesla’s komen uit de Verenigde Staten (Fremont Californië) en worden in elkaar gezet en afgewerkt in Tilburg Nederland.

Tesla heeft in Spanje slechts vijf winkels en twee (er komen er drie bij) servicecentra. Daarnaast zijn er in heel Spanje slechts 26 V3 oplaadpunten te vinden. Tesla heeft onlangs de kaart waarop alle laadpunten te vinden zijn geactualiseerd waardoor niet alleen de reeds bestaande laadpunten (rood) te zien zijn maar ook diegene die men nog gaat bouwen (grijs), ook in Spanje.

Het gaat om de zogenaamde V3 Supercargador waardoor Tesla rijders in slechts 5 minuten 120 km kunnen opladen. Op die kaart is te zien dat er laadpunten komen in Córdoba, Teruel, Huesca, Almería, Huelva, Palma de Mallorca en Madrid. 

Daarnaast komen er ook veel nieuwe laadpunten bij in het noordwesten en noorden van het land zoals in Santiago de Compostela, Lugo, Vigo, Verín, Oviedo, Bilbao, Benavente en Pamplona.

Ga naar de inhoud