Twee keer zoveel Tesla’s verkocht in Spanje

Twee keer zoveel Tesla’s verkocht in Spanje
Beeld: Tesla Spain

MADRID – Het definitieve aantal verkochte Tesla auto’s in Spanje in 2019 is nog niet bekend maar feit is dat dankzij de goedkopere Model 3 er in drie maanden tijd bijna net zoveel Tesla’s verkocht werden dan in de afgelopen twee jaar. Model 3 heeft prijzen vanaf 50.000 euro en wordt in Spanje sinds februari 2019 verkocht.

In het eerste trimester van 2019 werden er 589 Tesla’s verkocht in Spanje wat toen 89% was van alle elektrische auto’s die het bedrijf verkocht de afgelopen twee jaar.  Van de verkochte Tesla’s in het eerste trimester waren er 545 (93%) van Model 3.

Gedurende de eerste tien maanden van 2019 werden er in Spanje 8.279 elektrische auto’s verkocht. Daarvan waren er volgens de Vereniging van Autofabrikanten Anfac 1.454 Tesla Model 3 auto’s, 1.334 Nissan Leaf modellen en 947 Renault Zoe.

Ter vergelijking, in Nederland werden tot eind december vorig jaar 29.969 Tesla Model 3 verkocht. In België waren dat tot eind december 3.690 Tesla’s (niet bekend hoeveel Model 3).

Tesla verdiende in 2019 in Spanje 32 miljoen euro (tot en met oktober) met de verkoop van de duurdere S en X modellen en Model 3. De in Spanje verkochte Tesla’s komen uit de Verenigde Staten (Fremont Californië) en worden in elkaar gezet en afgewerkt in Tilburg Nederland.

Tesla heeft in Spanje slechts vijf winkels en twee (er komen er drie bij) servicecentra. Daarnaast zijn er in heel Spanje slechts 26 V3 oplaadpunten te vinden. Tesla heeft onlangs de kaart waarop alle laadpunten te vinden zijn geactualiseerd waardoor niet alleen de reeds bestaande laadpunten (rood) te zien zijn maar ook diegene die men nog gaat bouwen (grijs), ook in Spanje.

Het gaat om de zogenaamde V3 Supercargador waardoor Tesla rijders in slechts 5 minuten 120 km kunnen opladen. Op die kaart is te zien dat er laadpunten komen in Córdoba, Teruel, Huesca, Almería, Huelva, Palma de Mallorca en Madrid. 

Daarnaast komen er ook veel nieuwe laadpunten bij in het noordwesten en noorden van het land zoals in Santiago de Compostela, Lugo, Vigo, Verín, Oviedo, Bilbao, Benavente en Pamplona.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
21 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Klopt helemaal.Onze C3 Aircross is een stuk schoner dankzij de Ad Blue vloeistof dan de benzine uitvoering.

Weet iemand of het Spanje ook aantrekkelijk is om zakelijk een elektrische auto te leasen, met zoals in Nederland? Gelden er hier ook belastingvoordelen?

Zo’n luxe leaseregeling bestaat niet in Spanje, en terecht.

man man man wat de media de mensen kan wijsmaken;
Denk nu eens 2 minuten na electric rijden doe je op de kermis .
het is en blijf ondermaats.
PS: Dat de media morgen verteld we rijden binnenkort op lucht dan is het electric rijden slechter ok voor de electric mensen doe zo verder .
ik blijf bij het mijne en dit is geen electric rommel

Heb zelf geen elektrische auto, maar heb wel de moeite genomen om een paar keer te rijden in een auto van vrienden. Het is naar mijn mening helemaal niet ondermaats. Integendeel, het rijdt fantastisch. Zou er best eentje willen hebben, maar vind ze te duur om aan te schaffen.

Rob ik wil niet zeggen dat deze auto’s slecht rijden zeker niet maar alles erom heen maakt mij zorgen

Misschien zelf is in een elektrische auto gaan rijden? Heb zelf een i3 en il niet meer terug naar benzine/ diesel.

Niels ik geef jou geen ongelijk omdat je met een elektrische
auto rijd .
Maar iedereen mag toch beslissen met wat hij rijd en nu worden alle bestuurders met een verbrandings motor als moordenaar afgeschreven en daar wringt het schoentje van mij mag iedereen met een elektrische auto rijden maar laat een ander die het niet kan betalen toch ook van zijn vrijheid genieten .

Er zijn nog niet de V3(versie 3) van de Superchargers geplaatst, deze worden wel snel verwacht.

De huidige Superchargers zijn allemaal nog van versie2, waarbij er tot 150kW geladen kan worden(mijn eigen ervaring kan snelheid variëren, vaak wel tussen de 100 tot 140).

Bij V3 zal de snelheid nog hoger zijn en stabieler zijn (langduriger hoge snelheden)

Eerst en vooral: een goed nieuwjaar voor iedereen en iedereen die na ons komt.
Laten we een voorbeeld zijn in gedrag en tekst…
Dat heet: verantwoordelijkheid nemen.
Onderbouw je verhaal met bewezen feiten of praat slechts vrolijk…

En toch is het zo, de nieuwste diesels maken de lucht alleen maar schoner.
Maar ja, dat past niet in de “linkse”milieupraatjes. Zie de volgende link
https://www.ad.nl/auto/duits-autoblad-nieuwste-generatie-diesels-maakt-lucht-binnensteden-schoner~af1e10cd/

Klopt helemaal.Onze C3 Aircross is een stuk schoner dankzij de Ad Blue vloeistof dan de benzine uitvoering.

Tesla’s vervuilen meer dan huidige nieuwe euro 6 dieselmotoren. Deze motoren stoten minder uit dan dat ze opnemen.

Heeft u een link of onderbouwing van deze vreemde bewering?

Een batterij heden dagen kan niet meer vernietigd worden deze worden dus na gebruik ergens opgeslagen en dat zal uiteindelijk uitgroeien tot een enorme vervuilende berg. Op lang termijn is electrish rijden veel vervuilender en daardoor ook veel schadelijker.

U roept totale onzin. Meerdere onderzoeken wijzen steeds weer uit dat elektrisch rijden 30-70% milieuvriendelijker is dan fossiel rijden. TNO in Nederland bevestigd dit. De spreiding in percentages ontstaat, door de uitersten te nemen van volledig grijze stroom en volledig groene stroom.

Rob heeft volkomen gelijk.
1) De batterijen kunnen volledig gerecycleerd worden.
2) De Olielobby strooit massa’s fake-berichten rond.
3) De energie-efficiëntie van elektrisch rijden is onovertroffen, het comfort van elektrisch rijden is onovertroffen, elektrisch rijden is ook veel gezonder voor jezelf omdat je niet telkens dicht bij ongezonde uitlaatgassen van een verbrandingsmotor moet komen.
4) De productie van een elektrische wagen zal snel goedkoper worden in vergelijking met de verbrandingsauto’s…
5) enz

Nog meer nonsens. Eerst gaan de batterijen in de auto zeer lang mee. Daarna worden ze herbruikt in statische batterijen om het net te stabiliseren, en als ze dan te lage capaciteit hebben worden ze gerecycleerd. Onder andere door Umicore !

Komplete onzin, battery worden 25 jaar minimaal in autos gebruikt (nissan leaf wat korter) daarna nog 20 jaar in huizen en dan worden ze 99% gerecycled. Nee cobalt blijven opfikken als diesel dat is een goed idee.

“Deze motoren stoten minder uit dan dat ze opnemen.”

En de aarde is plat?

Wat een nonsens. Als de uitlaatgassen properder zijn dan de lucht….waarom zit de uitlaat dan van achter ? Hij hoort IN de cabine te komen dan. Wat jij gehoord hebt, is dat in ideale omstandigheden de hoeveelheid NOx lager is, maar alle andere kankerverwekkende en giftige stoffen blijven onaanvaardbaar hoog. Meer dan 30.000 doden in Europa per jaar !!!

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.