Politie beboet 10 internationale reizigers in Barcelona met valse PCR-testresultaten

Politie beboet 10 internationale reizigers in Barcelona met valse PCR-testresultaten
Beeld: Europa Press

Politie beboet 10 internationale reizigers in Barcelona met valse PCR-testresultaten

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De politie heeft op het vliegveld van Barcelona-El Prat tien reizigers beboet voor het laten zien van vervalste negatieve PCR-testresultaten. Dat gebeurde toen deze reizigers op een vlucht wilden stappen naar Abu Dhabi. Deze personen zijn beboet, konden niet vliegen en er is een onderzoek gestart.

De politie onderzoekt nu of er sprake is van een organisatie of personen die valse negatieve PCR-testresultaten en/of rapporten verkoopt. Het was niet de politie die achter de vervalsingen kwam maar het personeel van de luchtvaartmaatschappij.

Het gaat om 10 reizigers met de Pakistaanse nationaliteit die een vlucht wilden nemen naar Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Het personeel vond bij het boarden dat de documentatie er niet echt uitzag en haalde de politie erbij.

Die nam uiteindelijk contact op met het laboratorium dat vermeld stond op de documenten en die bevestigde dat het om vervalsingen ging. Daarna werden de reizigers op de bon geslingerd en mochten ze de reis niet voortzetten.

De Catalaanse politie is inmiddels een onderzoek gestart om te achterhalen of er achter deze vervalsingen een organisatie zit of dat het om een losstaand feit ging. 

Feit is dat er vanwege de negatieve PCR-testresultaten eis in veel landen een markt is ontstaan van vervalsingen waardoor de politie extra waakzaam is geworden bij de Spaanse vliegvelden. Boetes voor veravlse documenten kunnen hoog oplopen, tot 6.000 euro.

Ga naar de inhoud