Search
menu
Search

Algo de españa – deel 28: als de klok dubbel slaat

Algo de españa – deel 28: als de klok dubbel slaat
Beeld: supergoedspaansleren

Algo de españa – deel 28: als de klok dubbel slaat

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

De kerk staat aan het plein in ons Spaanse dorpje: Los Guadalperales in Extremadura. Als de kerkklok begint te slaan dan ben ik gelijk alert. Slaat de klok gewoon standaard  of hoor ik een dubbele klok? Soms ben ik aan het werk, nou ja eigenlijk altijd ben ik aan het werk, druk bezig met de Spaanse lessen, maken van nieuwe cursussen, van alles en nog wat aan gratis lessen. En dan hoor ik de klok ineens dubbel slaan….

Even relativeren

Oef, ik schrik altijd zo, want wie zou het zijn? Ik kan net zoals vele inwoners richting het plein lopen om er achter te komen wie het is. Maar ik blijf altijd gewoon thuis, even relativeren. Waar ben ik ook al weer zo druk mee bezig? Is genieten van het leven niet het allerbelangrijkste wat je moet doen, elke dag?

Genieten….

Je weet het, geniet van het leven, het duurt maar even. Dat hing vroeger bij ons op een tegeltje op het toilet. Nou dat hebben mijn ouders mijn zus en mij wel meegegeven. Hop even die computer uit, heerlijk wandelen met de hond, even ‘el campo in en genieten van de omgeving en van het heerlijke weer. 

Zo mooi Extremadura

Wij wandelen hier tussen de rijstvelden en momenteel in de wintermaanden duizenden kraanvogels. Alles is hier vlak, lekker makkelijk lopen dus. En rustig, vriendelijke mensen en iedereen laat elkaar lekker z´n ding doen. Ik geniet hier volop. Voor mij was 2015 nog steeds de allerbeste beslissing om hierheen te emigreren. Ik geniet van elke seconde en heb nog nooit 1 dip gehad. 

Emigreren naar Spanje

Heb je al eens mijn Gratis Masterclass Emigreren naar Spanje bekeken? Ik vertel wat wel en niet leuk is in Spanje en wat je allemaal nodig hebt en waar je even over na moet denken. Meedoen kan via de link die je vindt op www.supergoedspaansleren.nl/gratis

Wie weet het?

Oh ja we waren bij de dubbele klok. En als ik dan wil weten wie het is, dan loop ik toch stiekem even via het plein om erachter te komen wie van ons is vertrokken naar de ‘eeuwige jachtvelden’ Waar komt deze uitdrukking eigenlijk vandaan? 

En niet vergeten ook in 2022 zeggen we Leef je Droom, Droom niet je leven. Feliz Año Nuevo.

Que tengas un buen dia, un beso Cintha

Wil je graag iets meer weten van een bepaald Spaans onderwerp? Laat het mij weten dan kan ik daar vast iets leuks mee doen voor je. info@supergoedspaansleren.nl

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud