Benzine- en dieselprijzen gestegen in de eerste week zonder brandstofkorting in Spanje

Benzine- en dieselprijzen gestegen in de eerste week zonder brandstofkorting in Spanje
Beeld: Canva

Benzine- en dieselprijzen gestegen in de eerste week zonder brandstofkorting in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De gemiddelde benzine- en dieselprijzen zijn in Spanje op donderdag 5 januari (2023) volgens de Weekly Oil Bulletin iets gestegen. Het gaat om een stijging van prijzen in de eerste week dat er een einde is gekomen aan de extra brandstofkorting van 20 eurocent per liter. Het gaat bij onderstaande brandstofprijzen om GEMIDDELDE prijzen die kunnen verschillen per regio, provincie en tankstation in Spanje.

In de Weekly Oil Bulletin van de Europese Unie wordt elke week het verloop van de (gemiddelde) brandstofprijzen binnen de Europese Unie bijgehouden. In Spanje wordt hiervoor gekeken naar 11.400 tankstations in het hele land. Deze gemiddelde prijzen komen meestal niet overeen met dat wat men bij de pomp betaald voor een liter benzine of diesel.

Gemiddeld kost in Spanje op dit moment een liter benzine (gasolina) 1,583 euro terwijl een liter diesel (gasóleo) 1,660 euro kost. Met deze prijzen kost op dit moment het vullen van een 55-liter tank benzine 87,07 euro. Op dit moment kost vullen van een 55-liter tank diesel 91,30 euro

LET OP: Sinds 1 januari 2023 geldt in Spanje geen extra brandstofkorting meer van 20 eurocent per liter benzine en diesel. Deze was geldig van 1 april tot en met 31 december 2022 om de hoge brandstofprijzen te compenseren. Er zijn echter wel tankstations zoals die van Cepsa en Repsol die nog steeds een extra korting geven als je met speciale kortingspassen betaald.

Dit zijn gemiddelde prijzen die in de Spaanse regio’s, provincies en gemeenten anders kunnen zijn. Wil je de goedkoopste brandstofprijzen in jouw omgeving weten, kijk dan HIER (op de computer) of HIER (op de smartphone) op de website van het Ministerie van Ecologische Transitie en de Demografische Uitdaging voor de actuele brandstofprijzen bij jou in de buurt in Spanje.

SpanjeNederlandBelgiëFrankrijkEUEurolanden
Benzine 951,5831,7951,6871,6781,6721,715
Diesel1,6601,7811,7571,7661,7591,778
NOTA: Het gaat om GEMIDDELDE prijzen die niet altijd overeenkomen met de prijzen bij de tankstations.

NOTA: Het gaat hier om gemiddelde prijzen in Spanje zoals vermeld in de Weekly Oil Bulletin. Bij het tankstation in Spanje zijn de prijzen meestal anders want dit hangt er helemaal vanaf waar men tankt, in welke regio, stad of op welk eiland (Canarische Eilanden zijn doorgaans goedkoper).

Ga naar de inhoud