Is het een poema, tijger of kat? Groot wit katachtig dier loopt los rond in Cádiz

Is het een poema, tijger of kat? Groot wit katachtig dier loopt los rond in Cádiz
Beeld: Voorbeeldfoto / Canva

Is het een poema, tijger of kat? Groot wit katachtig dier loopt los rond in Cádiz

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – De burgemeester van Los Barrios (gelegen in Cádiz, Andalusië), Miguel Alconchel, heeft bevestigd dat afgelopen maandag een grote katachtige is gespot in de wijk Benharás van het dorp. Dit wordt ook bevestigd door de Guardia Civil. Alconchel is continu in contact met de leden van de Guardia Civil van Los Barrios en heeft alle nodige middelen ter beschikking gesteld. Dit laat hij weten aan de lokale overheid in een bericht. 

Het nieuws werd op maandag bekend toen een video van een bewoner naar buiten kwam en binnen enkele uren viraal ging. In de video is te zien hoe een grote witte katachtige aan de overkant van een grasveldje langs een bos loopt en dan achter de begroeiing verdwijnt. 

De burgemeester van Los Barrios heeft laten weten dat het filmpje betrouwbaar is en dat er wel degelijk een grote witte katachtige in te zien is. Ook bevestigt hij dat de beelden zeker weten zijn opgenomen in het dorp Los Barrios. De persoon die de video maakte heeft ook aangifte gedaan bij Seprona, Servico de Protección de la Naturaleza (beschermingsdienst van de natuur en dieren). Dit is een speciale afdeling voor dit soort meldingen van de Guardia Civil. 

‘Men weet nog niet precies wat voor katachtige het is, al wordt er gespeculeerd dat het om een leeuw zou gaan. Het idee van een loslopende grote witte katachtige is niet zo ongeloofwaardig als men misschien zou denken. Helaas zijn er mensen die dit soort dieren of andere exotische dieren graag als huisdieren houden. Het zou goed kunnen dat het beest is ontsnapt’ volgens de burgemeester. Men doet er alles aan om het beest te vangen en de burgemeester vraagt voorlopig kalm te blijven, maar het beest is op woensdag (twee dagen later) nog steeds niet gevonden.

Ga naar de inhoud