Sjamaan in Zaragoza aangehouden die vriendin mogelijk systematisch drogeerde

Sjamaan in Zaragoza aangehouden die vriendin mogelijk systematisch drogeerde
Beeld: Canva

Sjamaan in Zaragoza aangehouden die vriendin mogelijk systematisch drogeerde

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – In de provinciale en regionale hoofdstad Zaragoza werd een man aangehouden na aanklacht van zijn vriendin. Ze beweerde dat hij haar op een obsessieve manier aan spirituele oefeningen onderwierp. De man zou haar op die manier van bij haar eigen vrienden en familie hebben verjaagd.

Afgelopen vrijdag hield de politie A.M.R. (57) aan. De verdachte in kwestie is een sjamaan (traditioneel geneesheer) uit Cuba met de Spaanse nationaliteit. Zijn vrouw diende een klacht in, omdat hij haar zogezegd thee met amfetamines toediende en op obsessieve basis spirituele oefeningen opdrong. Volgens de vrouw wilde A.M.R. haar controleren en van bij haar familie wegtrekken.

Vijf maanden geleden begon het koppel wat het zelf een “sentimentele relatie” noemt. Volgens de vrouw deed A.M.R. zich voor als een geneesheer, en zou hij haar helpen met de problemen die zij zelf na haar scheiding met zich meesleepte. Om dat doel te bereiken, gebruikte de Cubaanse sjamaan verschillende spirituele technieken. Dat gebeurde onder andere door het leggen van driehoeken op de grond, kaarsen en geest oproepingen. 

Terwijl de vrouw dacht hulp te krijgen, merkte ze echter dat ze zich steeds slechter voelde. Ze was er zich van bewust dat ze de dag “erg slaperig” doorbracht en problemen kreeg met “spreken en correct articuleren”. Omdat A.M.R. haar eerder vertelde over zijn interesse in het experimenteel gebruik van amfetamines bij psychologische problemen, groeide het vermoeden dat de sjamaan haar al een tijdje drogeerde.

A.M.R. ontkende echter alle feiten. De zaak werd wegens gebrek aan bewijs voorlopig ook gearchiveerd. De sjamaan mag wel niet meer in de buurt van zijn ex-partner verschijnen.

Ga naar de inhoud