Search
menu
Search

Carrefour stopt met verkoop PepsiCo-merken vanwege prijsstijgingen

Carrefour stopt met verkoop PepsiCo-merken vanwege prijsstijgingen
Beeld: via 123rf

Carrefour stopt met verkoop PepsiCo-merken vanwege prijsstijgingen

Carrefour zal in Frankrijk geen producten meer verkopen van de Amerikaanse multinational PepsiCo, waaronder Pepsi, Lay’s en 7Up, nadat het bedrijf “onaanvaardbare” prijsstijgingen heeft doorgevoerd. De Franse supermarktketen is begonnen met het plaatsen van berichten in de schappen om klanten hierover te informeren. Vrijdag werd bekend dat ook bij de Carrefour in Spanje de PepsiCo producten uit de schappen worden gehaald.

De supermarktketen Carrefour heeft laten weten dat het “deze merken niet langer verkoopt vanwege onaanvaardbare prijsstijgingen”. Het is nog niet duidelijk of de producten die nu nog worden verkocht, zullen worden ingetrokken of dat ze simpelweg niet meer zullen worden aangevuld zodra de voorraad is uitverkocht.

De Franse supermarktketen nam in september vorig jaar een soortgelijke stap door waarschuwingsberichten te plaatsen bij producten van Lindt en Lipton, omdat deze fabrikanten de hoeveelheid consumeerbare inhoud hadden verminderd en tegelijkertijd de verkoopprijzen voor de consument hadden verhoogd.

Enkele voorbeelden van PepsiCo-merken die nu uit de Carrefour-schappen verdwijnen: Pepsi, Lay’s chips, Doritos, 7Up frisdrank, Lipton ice tea.

De berichten van Carrefour maken duidelijk dat de prijsstijgingen van deze merken dusdanig hoog zijn dat de supermarkt ze niet langer acceptabel vindt voor haar klanten.

Carrefour Spanje

Na de actie in Frankrijk vragen veel mensen in Spanje zich af of de Carrefour in Spanje hetzelfde gaat doen en PepsiCo artikelen uit de winkels haalt. Na Frankrijk volgde nu al de Carrefour in België, dus er is kans dat Spanje volgt, iets wat op vrijdag officieel is bevestigd.

Carrefour heeft in Spanje meer dan 1.060 supermarkten, onderverdeeld in 205 hypermarkten, 131 Market winkels, 593 Express winkels en 114 Cash-and-Carry winkels.

Ga naar de inhoud