Dit jaar wordt het jaar van de huurfietsen op Ibiza

Freepik
Beeld: Freepik

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – De Consell van Ibiza heeft grootste plannen voor het eiland wat betreft het fietsen. Zo wil men dit jaar veel fietspaden aan gaan leggen en moet er een eigen “bicing” fietsverhuur systeem komen. In de krant El Mundo wordt zelfs gesproken over het feit dat men het “eiland Amsterdam” van de Middellandse Zee wil worden.

Volgens Gian Di Terlizzi, coördinator van Beweging op Ibiza, moet 2018 het jaar van het fietsen worden op het Balearen eiland. Het idee is om in samenwerking met alle gemeenten gezamenlijk fietspaden en fietsroutes te creëren en om een algemeen fietsverhuur systeem op te zetten zodat fietsen overal, in welke gemeente dan ook, gehuurd en achtergelaten kunnen worden.

In eerste instantie moeten er 60 fietsstallingen komen waar verspreid 500 verhuur fietsen moeten komen te staan. Hiervan moet de helft bestaan uit elektrische fietsen of fietsen met trapondersteuning. Het idee is dat in de toekomst alle verhuur fietsen elektrisch of met trapondersteuning zijn.

Het fietsverhuursysteem is er niet alleen voor de inwoners, zoals het Bicing systeem in Barcelona, maar ook voor toeristen. Gebruikers moeten tussen de 35 en 50 euro per jaar betalen. Gezien het feit dat veel inwoners op het eiland alleen gedurende de zomermaanden komen denkt men erover na om het mogelijk te maken voor de helft van het jaar te betalen. Toeristen kunnen gebruik maken van het systeem door met credit card zo’n 12 euro per dag te betalen.

Het is nog niet bekend wanneer het verhuursysteem klaar moet zijn want er wordt veel informatie gegeven maar data worden niet genoemd.

Foto: El Mundo

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.