skip to Main Content
Dit jaar wordt het jaar van de huurfietsen op Ibiza

Dit jaar wordt het jaar van de huurfietsen op Ibiza

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – De Consell van Ibiza heeft grootste plannen voor het eiland wat betreft het fietsen. Zo wil men dit jaar veel fietspaden aan gaan leggen en moet er een eigen “bicing” fietsverhuur systeem komen. In de krant El Mundo wordt zelfs gesproken over het feit dat men het “eiland Amsterdam” van de Middellandse Zee wil worden.

Volgens Gian Di Terlizzi, coördinator van Beweging op Ibiza, moet 2018 het jaar van het fietsen worden op het Balearen eiland. Het idee is om in samenwerking met alle gemeenten gezamenlijk fietspaden en fietsroutes te creëren en om een algemeen fietsverhuur systeem op te zetten zodat fietsen overal, in welke gemeente dan ook, gehuurd en achtergelaten kunnen worden.

In eerste instantie moeten er 60 fietsstallingen komen waar verspreid 500 verhuur fietsen moeten komen te staan. Hiervan moet de helft bestaan uit elektrische fietsen of fietsen met trapondersteuning. Het idee is dat in de toekomst alle verhuur fietsen elektrisch of met trapondersteuning zijn.

Het fietsverhuursysteem is er niet alleen voor de inwoners, zoals het Bicing systeem in Barcelona, maar ook voor toeristen. Gebruikers moeten tussen de 35 en 50 euro per jaar betalen. Gezien het feit dat veel inwoners op het eiland alleen gedurende de zomermaanden komen denkt men erover na om het mogelijk te maken voor de helft van het jaar te betalen. Toeristen kunnen gebruik maken van het systeem door met credit card zo’n 12 euro per dag te betalen.

Het is nog niet bekend wanneer het verhuursysteem klaar moet zijn want er wordt veel informatie gegeven maar data worden niet genoemd.

Foto: El Mundo

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Fietsen misschien oké.
    Maar ” eiland Amsterdam ” ???.
    Als het dan ook zo gaat worden als in Amsterdam dat je niet meer kan lopen zonder omver gereden te worden door een fietser??.

  2. Woon zelf al 30 jaar op Ibiza, hopelijk is dit te realiseren, zou geweldig zijn. Nu is het zonder de fietspaden, levensgevaarlijk. Niet te doen, daarbij te weinig ziekenhuispersoneel. Dus goed nadenken voor je op de fiets stapt.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken