Dit jaar wordt het jaar van de huurfietsen op Ibiza

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Freepik
Beeld: Freepik

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – De Consell van Ibiza heeft grootste plannen voor het eiland wat betreft het fietsen. Zo wil men dit jaar veel fietspaden aan gaan leggen en moet er een eigen “bicing” fietsverhuur systeem komen. In de krant El Mundo wordt zelfs gesproken over het feit dat men het “eiland Amsterdam” van de Middellandse Zee wil worden.

Volgens Gian Di Terlizzi, coördinator van Beweging op Ibiza, moet 2018 het jaar van het fietsen worden op het Balearen eiland. Het idee is om in samenwerking met alle gemeenten gezamenlijk fietspaden en fietsroutes te creëren en om een algemeen fietsverhuur systeem op te zetten zodat fietsen overal, in welke gemeente dan ook, gehuurd en achtergelaten kunnen worden.

In eerste instantie moeten er 60 fietsstallingen komen waar verspreid 500 verhuur fietsen moeten komen te staan. Hiervan moet de helft bestaan uit elektrische fietsen of fietsen met trapondersteuning. Het idee is dat in de toekomst alle verhuur fietsen elektrisch of met trapondersteuning zijn.

Het fietsverhuursysteem is er niet alleen voor de inwoners, zoals het Bicing systeem in Barcelona, maar ook voor toeristen. Gebruikers moeten tussen de 35 en 50 euro per jaar betalen. Gezien het feit dat veel inwoners op het eiland alleen gedurende de zomermaanden komen denkt men erover na om het mogelijk te maken voor de helft van het jaar te betalen. Toeristen kunnen gebruik maken van het systeem door met credit card zo’n 12 euro per dag te betalen.

Het is nog niet bekend wanneer het verhuursysteem klaar moet zijn want er wordt veel informatie gegeven maar data worden niet genoemd.

Foto: El Mundo

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.