Dit jaar wordt het jaar van de huurfietsen op Ibiza

Oeps ... foto ontbreekt!

Dit jaar wordt het jaar van de huurfietsen op Ibiza

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – De Consell van Ibiza heeft grootste plannen voor het eiland wat betreft het fietsen. Zo wil men dit jaar veel fietspaden aan gaan leggen en moet er een eigen “bicing” fietsverhuur systeem komen. In de krant El Mundo wordt zelfs gesproken over het feit dat men het “eiland Amsterdam” van de Middellandse Zee wil worden.

Volgens Gian Di Terlizzi, coördinator van Beweging op Ibiza, moet 2018 het jaar van het fietsen worden op het Balearen eiland. Het idee is om in samenwerking met alle gemeenten gezamenlijk fietspaden en fietsroutes te creëren en om een algemeen fietsverhuur systeem op te zetten zodat fietsen overal, in welke gemeente dan ook, gehuurd en achtergelaten kunnen worden.

In eerste instantie moeten er 60 fietsstallingen komen waar verspreid 500 verhuur fietsen moeten komen te staan. Hiervan moet de helft bestaan uit elektrische fietsen of fietsen met trapondersteuning. Het idee is dat in de toekomst alle verhuur fietsen elektrisch of met trapondersteuning zijn.

Het fietsverhuursysteem is er niet alleen voor de inwoners, zoals het Bicing systeem in Barcelona, maar ook voor toeristen. Gebruikers moeten tussen de 35 en 50 euro per jaar betalen. Gezien het feit dat veel inwoners op het eiland alleen gedurende de zomermaanden komen denkt men erover na om het mogelijk te maken voor de helft van het jaar te betalen. Toeristen kunnen gebruik maken van het systeem door met credit card zo’n 12 euro per dag te betalen.

Het is nog niet bekend wanneer het verhuursysteem klaar moet zijn want er wordt veel informatie gegeven maar data worden niet genoemd.

Foto: El Mundo

Ga naar de inhoud