De kaart van Spanje waar Galicië Catalonië is en viceversa

Yoli Vidal / Twitter
Beeld: Yoli Vidal / Twitter

De kaart van Spanje waar Galicië Catalonië is en viceversa

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Nu weet wellicht niet iedereen hoe de Spaanse kaart met daarop de verdeling van de 17 autonome regio’s eruit ziet maar als iemand een kaart van Spanje verkoopt hoort deze toch tenminste correct te zijn. Twitteraarster Yoli Vidal heeft een foto gedeeld op het sociale netwerk waarop iets vreemds te zien is.

Op de foto (zie beneden) is te zien dat de autonome regio Galicië op de plaats van Catalonië ligt waarbij alle plaatsnamen zijn overgenomen . Catalonië ligt op diezelfde kaart van Spanje op de plaats van Galicië, in noordwest Spanje aan de Atlantische Oceaan.

In eerste instantie werd alleen op Twitter een foto gedeeld van het deel Galicië dat op de plaats van Catalonië ligt en grenst aan Frankrijk, Andorra, de Comunidad Valenciana, Aragon en de Middellandse Zee.

Later werd ook een foto geplaatst met daarop de hele kaart van Spanje waarop te zien is dat Catalonië op de plaats van Galicië ligt in het noordwesten van Spanje en grenst aan Asturië, Castilla y León, buurland Portugal en de Atlantische Oceaan.

De opmerking van de Twitteraarster Yoli Vidal is dat dit kan gebeuren als je een kaart van Spanje koopt bij de plaatselijke Chinese winkel.

Wij weten niet of we dit nieuws, geplaatst in diverse Spaanse kranten , moeten zien als Fake News (noticia falsa) een grap of daadwerkelijk een stommiteit van iemand die een foute kaart van Spanje heeft gemaakt.

Faro de Vigo
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.