skip to Main Content
De kaart van Spanje waar Galicië Catalonië is en viceversa
Yoli Vidal / Twitter

De kaart van Spanje waar Galicië Catalonië is en viceversa

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Nu weet wellicht niet iedereen hoe de Spaanse kaart met daarop de verdeling van de 17 autonome regio’s eruit ziet maar als iemand een kaart van Spanje verkoopt hoort deze toch tenminste correct te zijn. Twitteraarster Yoli Vidal heeft een foto gedeeld op het sociale netwerk waarop iets vreemds te zien is.

Op de foto (zie beneden) is te zien dat de autonome regio Galicië op de plaats van Catalonië ligt waarbij alle plaatsnamen zijn overgenomen. Catalonië ligt op diezelfde kaart van Spanje op de plaats van Galicië, in noordwest Spanje aan de Atlantische Oceaan.

In eerste instantie werd alleen op Twitter een foto gedeeld van het deel Galicië dat op de plaats van Catalonië ligt en grenst aan Frankrijk, Andorra, de Comunidad Valenciana, Aragon en de Middellandse Zee.

Later werd ook een foto geplaatst met daarop de hele kaart van Spanje waarop te zien is dat Catalonië op de plaats van Galicië ligt in het noordwesten van Spanje en grenst aan Asturië, Castilla y León, buurland Portugal en de Atlantische Oceaan.

De opmerking van de Twitteraarster Yoli Vidal is dat dit kan gebeuren als je een kaart van Spanje koopt bij de plaatselijke Chinese winkel.

Wij weten niet of we dit nieuws, geplaatst in diverse Spaanse kranten, moeten zien als Fake News (noticia falsa) een grap of daadwerkelijk een stommiteit van iemand die een foute kaart van Spanje heeft gemaakt.

Faro de Vigo

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken