De kaart van Spanje waar Galicië Catalonië is en viceversa

Oeps ... foto ontbreekt!

De kaart van Spanje waar Galicië Catalonië is en viceversa

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Nu weet wellicht niet iedereen hoe de Spaanse kaart met daarop de verdeling van de 17 autonome regio’s eruit ziet maar als iemand een kaart van Spanje verkoopt hoort deze toch tenminste correct te zijn. Twitteraarster Yoli Vidal heeft een foto gedeeld op het sociale netwerk waarop iets vreemds te zien is.

Op de foto (zie beneden) is te zien dat de autonome regio Galicië op de plaats van Catalonië ligt waarbij alle plaatsnamen zijn overgenomen. Catalonië ligt op diezelfde kaart van Spanje op de plaats van Galicië, in noordwest Spanje aan de Atlantische Oceaan.

In eerste instantie werd alleen op Twitter een foto gedeeld van het deel Galicië dat op de plaats van Catalonië ligt en grenst aan Frankrijk, Andorra, de Comunidad Valenciana, Aragon en de Middellandse Zee.

Later werd ook een foto geplaatst met daarop de hele kaart van Spanje waarop te zien is dat Catalonië op de plaats van Galicië ligt in het noordwesten van Spanje en grenst aan Asturië, Castilla y León, buurland Portugal en de Atlantische Oceaan.

De opmerking van de Twitteraarster Yoli Vidal is dat dit kan gebeuren als je een kaart van Spanje koopt bij de plaatselijke Chinese winkel.

Wij weten niet of we dit nieuws, geplaatst in diverse Spaanse kranten, moeten zien als Fake News (noticia falsa) een grap of daadwerkelijk een stommiteit van iemand die een foute kaart van Spanje heeft gemaakt.

1eade1731c5d23645c02073c0ff190da
Faro de Vigo
Ga naar de inhoud