skip to Main Content
Klassieker in de halve finale Copa del Rey tussen Barcelona en Madrid (UPDATE)
Marca

Klassieker in de halve finale Copa del Rey tussen Barcelona en Madrid (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Woensdag is weer een mooi voetbalavondje in Spanje met een klassieker in de halve finale van de Copa del Rey competitie. Er zijn nog vier teams over die strijden om een plaats in de finale waaronder Betis, Valencia, Barcelona en Madrid. Met name de wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona zal in Spanje en wereldwijd voor veel televisiekijkers gaan zorgen.

Het is dan wel geen duel in de Spaanse voetbalcompetitie La Liga of een wedstrijd in de Champions League maar elke wedstrijd tussen Spanje’s bekendste teams en aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid is een top wedstrijd die wereldwijd door honderden miljoenen mensen bekeken wordt.

Over het algemeen spreekt men bij een wedstrijd tussen Madrid en Barcelona altijd over “El Clásico”, een term die eigenlijk gebruikt wordt voor de Spaanse competitie wedstrijden tussen beide topteams maar nu ook standaard is bij elke sportieve confrontatie tussen de Madrilenen en Catalanen.

Drie klassiekers in een maand

Dit keer vinden er in de halve finale van de Copa del Rey competitie een thuis en return wedstrijd plaats waardoor we dus op woensdag 6 februari kunnen genieten van FC Barcelona en Real Madrid in het Camp Nou stadion in de Catalaanse hoofdstad.

De return staat gepland voor woensdag 27 of donderdag 28 februari (dat moet nog bepaald worden) in het Santiago Bernabeu stadion in de Spaanse hoofdstad Madrid.

Voor het voetbalseizoen 2018/2019 is het de tweede klassieker tussen Madrid en Barcelona waarbij de eerste plaatsvond op 28 oktober 2018 en gewonnen werd met maar liefst 5-1 door Barcelona.

Naast de El Clásico van deze woensdag 6 februari komen er de komende weken nog twee andere klassiekers aan, te weten de return wedstrijd van de halve finale Copa del Rey op 27 februari en de klassieker in de Spaanse competitie La Liga op 2 maart. Het worden dus leuke voetbalweken.

De andere halve finale wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 7 februari tussen Betis en Valencia die op 28 februari nogmaals tegenover elkaar zullen staan in de return van de halve finale Copa del Rey.

UPDATE: De wedstrijd is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. De beslissing moet dus vallen in de return wedstrijd op 27 februari in Madrid.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Je zal wel gelijk hebben, maar wat versta jij onder ‘lotingssysteem’ en ‘plaatsingssysteem’ ? Dergelijke tornooien worden toch altijd gespeeld met rechtstreekse uitschakeling ? Waar zit het verschil tussen tennis en voetbal ?

  1. Bij tennis zijn de eerste 16 spelers geplaatst via een piramide, zodanig dat de nummers 1 en 2 van de wereld elkaar pas in de finale kunnen treffen etc omlaag. De overige spelers woeden wel geloot. Bij voetbal wordt alles geloot. Altijd.

   1. Ieder tornooi heeft uiteraard zijn eigen reglement, maar overal is wel op een of andere manier voor gezorgd dat de betere ploegen (of spelers) niet te vroeg tegen mekaar uitkomen. Ik denk ergens gelezen te hebben dat dit ook in de Copa del Rey gebeurt tot en met de 16de finale. Daarna, in de 8ste-, 4de- en halve finale is het blijkbaar iedere keer opnieuw loting en dat lijkt me toch ook eerlijker. Bovendien, Real Madrid was vorig jaar in de competitie slechts 3de en dus niet nummer 1 of 2.

    1. De, internationaal, als beste club ter wereld geziene club, hier wegzetten als de nr 3 van Spanje, omdat ze toevallig een keer derde zijn geworden in de competitie is de waarheid geweld aandoen. Kijk eens wie de laatste pak m beet 15 jaar de championsleague hebben gewonnen…..dat zijn hoofdzakelijk 2 clubs uit Spanje.

 2. Dit zou de finale moeten zijn. Geeft maar weer aan dat het lotingsysteem bij voetbal onzin is en vervangen moet worden door het plaatsingssysteem zoals bij tennis. Veel eerlijker. Kijk ook eens naar het laatste WK voetbal .

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken