Klassieker in de halve finale Copa del Rey tussen Barcelona en Madrid (UPDATE)

123rf
Beeld: 123rf

Klassieker in de halve finale Copa del Rey tussen Barcelona en Madrid (UPDATE)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Woensdag is weer een mooi voetbalavondje in Spanje met een klassieker in de halve finale van de Copa del Rey competitie. Er zijn nog vier teams over die strijden om een plaats in de finale waaronder Betis, Valencia, Barcelona en Madrid. Met name de wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona zal in Spanje en wereldwijd voor veel televisiekijkers gaan zorgen.

Het is dan wel geen duel in de Spaanse voetbalcompetitie La Liga of een wedstrijd in de Champions League maar elke wedstrijd tussen Spanje’s bekendste teams en aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid is een top wedstrijd die wereldwijd door honderden miljoenen mensen bekeken wordt.

Over het algemeen spreekt men bij een wedstrijd tussen Madrid en Barcelona altijd over “El Clásico”, een term die eigenlijk gebruikt wordt voor de Spaanse competitie wedstrijden tussen beide topteams maar nu ook standaard is bij elke sportieve confrontatie tussen de Madrilenen en Catalanen.

Drie klassiekers in een maand

Dit keer vinden er in de halve finale van de Copa del Rey competitie een thuis en return wedstrijd plaats waardoor we dus op woensdag 6 februari kunnen genieten van FC Barcelona en Real Madrid in het Camp Nou stadion in de Catalaanse hoofdstad.

De return staat gepland voor woensdag 27 of donderdag 28 februari (dat moet nog bepaald worden) in het Santiago Bernabeu stadion in de Spaanse hoofdstad Madrid.

Voor het voetbalseizoen 2018/2019 is het de tweede klassieker tussen Madrid en Barcelona waarbij de eerste plaatsvond op 28 oktober 2018 en gewonnen werd met maar liefst 5-1 door Barcelona.

Naast de El Clásico van deze woensdag 6 februari komen er de komende weken nog twee andere klassiekers aan, te weten de return wedstrijd van de halve finale Copa del Rey op 27 februari en de klassieker in de Spaanse competitie La Liga op 2 maart. Het worden dus leuke voetbalweken.

De andere halve finale wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 7 februari tussen Betis en Valencia die op 28 februari nogmaals tegenover elkaar zullen staan in de return van de halve finale Copa del Rey.

UPDATE: De wedstrijd is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. De beslissing moet dus vallen in de return wedstrijd op 27 februari in Madrid.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.