Mercadona nog steeds de publiekslieveling bij Spaanse consumenten

Mercadona nog steeds de publiekslieveling bij Spaanse consumenten
Beeld: Freepik

Mercadona nog steeds de publiekslieveling bij Spaanse consumenten

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het marktaandeel van de Spaanse supermarktketen Mercadona is opnieuw gestegen in 2019. De keten uit Valencia heeft een marktaandeel van 25,5% wat 0,6% meer is dan eind 2018 aldus de onderzoeksresultaten van het Kantar Worldpanel. Het aandeel wat de supermarktketen uit Valencia wordt door geen enkele andere keten geëvenaard. Carrefour komt het dichtste bij met een marktaandeel van 8,7%.

De drie grootste supermarktketens in Spanje zijn volgens het Kantar Worldpanel de Mercadona met een marktaandeel van 25,5% (+0,6%) gevolgd op grote afstand door de Carrefour met 8,7% (+0,3%) en de Día keten met 6,4% (-1,1%).

De Duitse keten Lidl is inmiddels de Eroski groep voorbijgestreefd en is blijven steken op een marktaandeel van 5,6% (+0,7%) terwijl de Eroski gezakt is naar 4,9% (-0,4%). De Aldi komt niet op de lijst voor maar volgens de recente gegevens heeft deze Duitse keten een marktaandeel van rond de 1,5%.

Om concreet te zijn wordt één van elke vier euro besteed in de Mercadona in Spanje. 21,2% van de verse producten die verkocht worden gaat via de Mercadona keten waarbij dat omgerekend kan worden als één van elke vijf euro die besteed wordt in de Mercadona.

Volgens de resultaten over 2019 van Kantar Worldpanel is 91,7% (+0,4%) van alle Spaanse consumenten tenminste één keer in een Mercadona supermarkt geweest. Dat is 65,2% (-0,6%) in het geval van de Carrefour, 62% (-2,9%) in het geval van de Día supermarkten en 68,9% (+2,3) in het geval van de Lidl winkels.

De supermarkten die het meeste investeren in nieuwe winkels zijn Mercadona met op dit moment 1.635 eigen winkels, de Lidl met bijna 600 eigen winkels en de Aldi met bina 300 eigen winkels. De supermarkten die wat betreft ecologische/biologische producten het meest stijgen zijn de Lidl en Aldi.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.