Mercadona nog steeds de publiekslieveling bij Spaanse consumenten

Mercadona nog steeds de publiekslieveling bij Spaanse consumenten
Beeld: Freepik

MADRID – Het marktaandeel van de Spaanse supermarktketen Mercadona is opnieuw gestegen in 2019. De keten uit Valencia heeft een marktaandeel van 25,5% wat 0,6% meer is dan eind 2018 aldus de onderzoeksresultaten van het Kantar Worldpanel. Het aandeel wat de supermarktketen uit Valencia wordt door geen enkele andere keten geëvenaard. Carrefour komt het dichtste bij met een marktaandeel van 8,7%.

De drie grootste supermarktketens in Spanje zijn volgens het Kantar Worldpanel de Mercadona met een marktaandeel van 25,5% (+0,6%) gevolgd op grote afstand door de Carrefour met 8,7% (+0,3%) en de Día keten met 6,4% (-1,1%).

De Duitse keten Lidl is inmiddels de Eroski groep voorbijgestreefd en is blijven steken op een marktaandeel van 5,6% (+0,7%) terwijl de Eroski gezakt is naar 4,9% (-0,4%). De Aldi komt niet op de lijst voor maar volgens de recente gegevens heeft deze Duitse keten een marktaandeel van rond de 1,5%.

Om concreet te zijn wordt één van elke vier euro besteed in de Mercadona in Spanje. 21,2% van de verse producten die verkocht worden gaat via de Mercadona keten waarbij dat omgerekend kan worden als één van elke vijf euro die besteed wordt in de Mercadona.

Volgens de resultaten over 2019 van Kantar Worldpanel is 91,7% (+0,4%) van alle Spaanse consumenten tenminste één keer in een Mercadona supermarkt geweest. Dat is 65,2% (-0,6%) in het geval van de Carrefour, 62% (-2,9%) in het geval van de Día supermarkten en 68,9% (+2,3) in het geval van de Lidl winkels.

De supermarkten die het meeste investeren in nieuwe winkels zijn Mercadona met op dit moment 1.635 eigen winkels, de Lidl met bijna 600 eigen winkels en de Aldi met bina 300 eigen winkels. De supermarkten die wat betreft ecologische/biologische producten het meest stijgen zijn de Lidl en Aldi.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
8 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Wij kopen het meeste bij de Mercadona. Want de dichtstbijzijnde Lidl is verder weg. Wel vinden we de zalm van de Lidl het lekkerst. En de afwasmachine tabletten zijn bij Lidl het best en goedkoopst. We gaan dan 1x in de maand naar Lidl. We kopen bepaalde producten bij Carrefour. Met de actie 2e product -70% of 3 halen 2 betalen of sesamolie wat M en L niet verkopen. En met de Carrefour klantenkaart krijgen we ook korting. Ook tanken we bij Carrefour. En de wijn kopen we online bij Carrefour. De een na laatste keer in januari maakten we… Lees verder »

Steek eerlijk gezegd een stuk boven de anderen uit.Voor mij Mercadona op de eerste plaats gevolgd door lidl.

Ik snap niet helemaal waarom mercadona boven aan staat.. ik woon hier nu een jaar in spanje en al en jaar lang dezelfde producten daar. Geen variatie met groenten en fruit.. en dan al dat plastick.. nee ze moeten nog veel leren bij deze winkel hoor.. meer producten en meer bio … tis echt zielig!!.. sorry.. geef mij maar lidl of aldi.

Ik snap dat wel omdat de kwaliteit generaal gezien veel beter is in de Mercadona, ik haal zowat niets meer bij de Lidl. En de Mercadona hoeft niet veel te leren daarom staan ze ook bovenaan zo doen al genoeg voor de klanten met vooral het enorme aanbod gluten vrij voor een goedkope prijs.

Verbaast mij niets. Is gewoon een heerlijke supermarkt voor een eerlijke prijs. Wat me wel verbaast is de terugloop van de Dia %.

Dia verkoopt veel van die geproduceerde producten zo is het vlees van El Pozo bijv. Daar hoef je geen zout op te gooien want dat is al te zout. Voor de rest hebben ze niet veel bijzonders.

Klopt Leo, Dia heeft “het” niet, bovendien zien die winkels er onaantrekkelijk uit, je mist de “event” sensatie, met knullige schappen-presentatie, onoverzichtelijk.
Een belangrijke toegevoegde waarde van Mercadona is volgens mij hun bereikbaarheid.
Je kunt de vestigingen overal in Spanje vinden in de woonwijken, en met de vergrijzing van de bevolking dwingt Mercadona je niet om je met je auto naar zo’n industrie-negorij te rijden om daar 3 uur tijd te besteden aan inkopen.
(tenzij je dat leuk vind…)

mij niet als er iets in de reclame is is het 3x van de 5 al uitverkocht terwijl dit niet kan want ik ben morgens al bij de opening binnen maar er zijn veel franchisers en die willen de winst zelf houden .Bovendien is de versafdeling slecht verzorgd uitgedroogd rot enz

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.