Mercadona nog steeds de publiekslieveling bij Spaanse consumenten

Oeps ... foto ontbreekt!

Mercadona nog steeds de publiekslieveling bij Spaanse consumenten

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het marktaandeel van de Spaanse supermarktketen Mercadona is opnieuw gestegen in 2019. De keten uit Valencia heeft een marktaandeel van 25,5% wat 0,6% meer is dan eind 2018 aldus de onderzoeksresultaten van het Kantar Worldpanel. Het aandeel wat de supermarktketen uit Valencia wordt door geen enkele andere keten geëvenaard. Carrefour komt het dichtste bij met een marktaandeel van 8,7%.

De drie grootste supermarktketens in Spanje zijn volgens het Kantar Worldpanel de Mercadona met een marktaandeel van 25,5% (+0,6%) gevolgd op grote afstand door de Carrefour met 8,7% (+0,3%) en de Día keten met 6,4% (-1,1%).

De Duitse keten Lidl is inmiddels de Eroski groep voorbijgestreefd en is blijven steken op een marktaandeel van 5,6% (+0,7%) terwijl de Eroski gezakt is naar 4,9% (-0,4%). De Aldi komt niet op de lijst voor maar volgens de recente gegevens heeft deze Duitse keten een marktaandeel van rond de 1,5%.

Om concreet te zijn wordt één van elke vier euro besteed in de Mercadona in Spanje. 21,2% van de verse producten die verkocht worden gaat via de Mercadona keten waarbij dat omgerekend kan worden als één van elke vijf euro die besteed wordt in de Mercadona.

Volgens de resultaten over 2019 van Kantar Worldpanel is 91,7% (+0,4%) van alle Spaanse consumenten tenminste één keer in een Mercadona supermarkt geweest. Dat is 65,2% (-0,6%) in het geval van de Carrefour, 62% (-2,9%) in het geval van de Día supermarkten en 68,9% (+2,3) in het geval van de Lidl winkels.

De supermarkten die het meeste investeren in nieuwe winkels zijn Mercadona met op dit moment 1.635 eigen winkels, de Lidl met bijna 600 eigen winkels en de Aldi met bina 300 eigen winkels. De supermarkten die wat betreft ecologische/biologische producten het meest stijgen zijn de Lidl en Aldi.

Ga naar de inhoud